Muhammet KAÇAR/RİZE, () - RİZE'de uyuşturucu ile mücadelede başarılı kamu çalışanları ile mücadeleye destek veren sivil toplum kuruluşları ödüllendirildi. Uyuşturucu ile mücadeledeki katkıları nedeniyle uyuşturucu operasyonları için eğitilen polis köpeği 'Hektor'a madalya takan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, ödül olarak da mama verdi. 
Rize Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla gerçekleştirilen törende konuşan Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, uyuşturucu madde suçlarının geçmişten bugüne olduğu gibi gelecekte de insanlığı tehdit eden en büyük tehlikeler arasında yer aldığına işaret etti. Göreve geldiği günden bu yana uyuşturucu ile mücadele hedeflerinin, Rize sokaklarında kanunsuz tek bir aspirin dahi sattırmamak olduğuna dikkat çeken Aksoy, "Bu doğrultuda çalışmalarımız sürüyor. Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında sonuç alınmasında vatandaşların, sivil toplum örgütlerinin ve uyuşturucuyu bulmakta zorluk çektikleri anlarda uyuşturucu arama köpeği Hektor'un önemli katkıları oluyor. Destek verenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
Uyuşturucuyla mücadelenin ülkenin bekası kadar önemli olduğuna dikkat çeken Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele timinden Tarkan Yalçınkaya, Dr. Ali Öner, psikolog Ersa Alemdaroğlu, 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak'a plaket sundu. Dedektör köpek 'Hektor'a da madalya takan Vali Bektaş, ödül olarak da mama verdi.
10 AYDA 162 OLAY
Rize'de 10 ay içerisinde 162 olayda, 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve kullanmak' suçundan 260 kişi hakkında işlem yapıldı, 20 kişi tutuklandı, 3 kişi ise aranıyor. Polis köpeği 'Hektor'un katıldığı operasyonlarda 203 kilo 308 gram eroin, 11 kilo 23 gram kubar esrar, 2 kilo 670 gram toz esrar, 6 bin 837 uyuşturucu hap ile bir miktar sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi.

FOTOĞRAFLI