BURSA’da geçen yıl mayıs ayında, daha önce birlikte iş yaptığı hemşehrisi 35 yaşındaki Hayrettin Yanık’ı, oturduğu rezidansta boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık 35 yaşındaki Seyfettin Kandemir, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.
Merkez Nillüfer İlçesi Ataevler Mahallesi’nde geçen yıl Mayıs ayında meydana gelen olayda, 10 yıl önce Diyarbakır’dan Bursa’ya gelen ve toptan beyaz eşya ticaretiyle uğraşan Hayrettin Yanık, yakınlarının kendisinden haber alamaması üzerine yaşadığı rezidansta başına yastık bastırılarak öldürülmüş halde bulundu. Bir çok suçtan kaydı bulunan Yanık’ın telefonla sürekli görüştüğü hemşehrisi Seyfettin Karademir, kendisini Suriye’den gelen sığınmacı olarak tanıttığı Yalova’da polis ekipleri tarafından yakalandı.
İfadesinde cinayeti kabul eden Kandemir, ayrıca Ankara’da oturan, piyasadan çek karşılığında aldıkları eşyaları satmak için verdikleri Murat Özakbulak’ı da Yalova’da tabancayla öldürüp cesedini araçla Bursa’ya getirdiğini itiraf etti.
Öldürdüğü kişilerle ortak iş yaptıktan sonra cezaevine girdiğini anlatan Kandemir, "Cezaevinden çıktıktan sonra parasal sıkıntıya düşüp Diyarbakır’a döndüm. Eşimle aram bozuldu. Psikolojim bozulduğu için Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde bir süre tedavi gördüm. Daha sonra da bu durumdan arkadaşlarım Ahmet Murat Özbulak ile Hayrettin Yanık’ı sorumlu tuttum" dedi.
DİĞER CESET MİNİBÜSTE BULUNDU
Polis ekipleri ölen Hayrettin Yanık’ın yaşadığı rezidansta yaptığı incelemede susturucu olarak kullanılan bir cips kutusu buldu. Yapılan incelemede Yanık’a tabancadan ateşlenen kurşunun isabet etmediği ve yastıkla boğularak öldürüldüğü, cep telefonunun da çalındığı tespit edildi. Polis Murat Özakbulak'ın cesedi de terk edilen minibüsün içersinde bulurken, Seyfettin Kandemir sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
'MEHDİYİM' DEDİ
Hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu ile 'silahlı yağma' ve '6136 Sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Kandemir’in yargılanması tamamlandı. Daha önceki duruşmasında "Rüyamda bana ilahi duyumlar geliyor. Mehdi olduğum söyleniyor" diyen Seyfettin Kandemir'e, sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda akli dengesinin yerinde olduğu raporu verildi.
Yapılan son duruşmasına, can güvenliği nedeniyle gelmeyen ve savunmasını,  cezaevinden görüntülü olarak yapan Seyfettin Karademir, suçsuz olduğunu söyleyip beraatini istedi.
2'NCİ CİNAYETİN DAVASI SÜRÜYOR
Öldürülen Hayrettin Yanık’ın yakınlarının avukatı Murat Arat, sanığın olay sırasında ölen kişinin saatini, parasını ve eşyalarını aldığından yağma ve kasten adam öldürme suçundan da ceza verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, kısa bir aradan sonra sanık Seyfettin Karademir’e ağırlaştırılmış ömürboyu, hırsızlık suçundan 5 yıl, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan da 2 yıl olmak üzere toplam 7 yıl hapis cezası verdi. Seyfettin Karademir’in Yalova’da öldürdüğü Ahmet Murat Özakbulut’la ile ilgili dava 'Kasten adam öldürmek' suçundan Yalova Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor.

FOTOĞRAFLI