TEKİRDAĞ’da Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Refik Şefik Kurultay'ı telefonla arayıp, kendisini 'Komiser Atilla A.' olarak tanıtan dolandırıcı, 17 Aralık operasyonuyla bağlantılı olarak gözaltına alınarak tutuklanabileceğini öne sürerek para istedi. Dolandırıcı 'Savcı Hasan' adıyla da Emniyet Müdürlüğü'nü arayıp üniversiteye ekip göndermesini istedi. Kendisini komiser olarak tanıtan dolandırıcının oyunu, Prof.Dr. Kurultay’ın emniyeti aramasıyla ortaya çıktı.
Telefonla dolandırıcılık yapan kişilerin terör örgütleri yerine bu kez Türkiye’yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu kullanarak haksız para kazanmak için bir yönteme başvurduğu belirlendi. Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Refik Şefik Kurultay’ı makam telefonundan arayan ve kendisini 'Komiser Atilla A.' olarak tanıtan bir kişi, '17 Aralık Operasyonu'nda gözaltına alınan bakan çocukları ya da onların etrafından tanıdığınız, akrabanız olan veya telefonlar görüştüğünüz birileri var mı?" diye sorular yöneltti.
Prof.Dr. Kurultay’ın "Hayır" cevabı üzerine konuşmasına devam eden aynı kişi, "Hocam hakkınızda çok büyük iddialar var, kimlik bilgileriniz bu yapının eline geçmiş. Sizin adınıza 10 cep telefonu hattı alınmış. Bu hatları farklı yerlerde kullanılmışlar. Kimlik bilgileriniz ile dolandırıcılık yapılmış" iddialarını sıraladı. Telefonla arayan kişinin çok inandırıcı konuşması üzerine çelişkiye düştüğünü ifade eden Prof.Dr. Kurultay, dolandırıcının kendisine, "Evinizde arama yapmamız gerekebilir. Hatta sizi tutuklayabiliriz" diyerek korkuttuğunu söyledi.
Aynı kişi, duydukları üzerine endişelenen Prof.Dr. Refik Şefik Kurultay’a makam odasına 2 resmi polisin geleceğini söyleyerek kapattı. Bu sırada Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nün santralini arayan bir kişi de kendisini 'Savcı Hasan’ olarak tanıtıp üniversitede bir toplantıya katılacağını ve orada bir ekibin hazır olmasını istedi.
Polis, üniversiteye giderken, Prof.Dr. Refik Şefik Kurultay da Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nü arayınca 'Komiser Atilla A.' diye birinin olmadığını öğrenince kandırıldığını anladı. Dolandırıcının kendisini bir kez daha aradığını anlatan Prof. Dr. Kurultay, şöyle devam etti:
"Telefondaki kişi 'Hocam polis arkadaşlar muhtemelen gelmek üzereler, birazdan yanınızda olurlar onlara yardımcı olun. Halk Bankası ile bir ilişkiniz var mı? 2 Aralık'ta Halk Bankası’ndan 122 bin lira para çekmiş görünüyorsunuz. Buradan biz bunu görebiliyoruz’ dedi. Ben de böyle para çekmediğimi söyleyince, bu kez bana başka bankalarda var mı diye sordu. Ben de 'Var' deyince miktarını sorup, operasyon kapsamında dondurulacağını ve parayı çekmemi, göndereceği kişilere bunu vermemi istedi. İkinci görüşmeden sonra yeniden arayacağını söyleyerek telefonu kapattı. Dolandırılmak istendiğimi anlayınca Emniyet'ten yardım istedim. Gelen Asayiş Şubesi memurları beni arayan numarayı geri aradıklarında telefonun kapalı olduğunu anladık. Beni dolandırmaya çalışan kişi çok inandırıcı ve akıcı konuşuyordu. Oldukça endişelendim. Bu konuda herkesin dikkatli olması gerekiyor. Çok profesyonel bir ekip gibi çalışıyorlar. Bu kişi ya da kişilerin bulunması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum."
Prof.Dr. Refik Şefik Kurultay’ın şikayeti üzerine başlatılan adli soruşturma sürüyor.

RY(LK/İD) (FOTOĞRAFLI)