Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - ANTALYA'da uyuşturucu ticareti yapmak iddiasıyla tutuklanan psikolog 31 yaşındaki Nedim G., 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Ukrayna'daki bir üniversitenin psikoloji bölümünden mezun olup, Antalya'da Rusça tercümanlık yapan Nedim G.'nin uyuşturucu madde ticareti yaptığının ihbar edilmesi üzerine polis teknik ve fiziki takip başlattı. 25 Şubat'ta G.'nin evinden çıkan 32 yaşındaki Abdültalip T.'nin aracını durduran polis, bir miktar esrar maddesi ele geçirdi. Ardından Nedim G.'nin evinde arama yapan polis, burada da bir miktar esrar maddesi buldu. Hakkında uyuşturucu ticareti ve temini suçundan işlem yapılan Nedim G., tutuklandı.
Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde uyuşturucu madde ticareti ve temini suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Nedim G., son kez hakim karşısına çıktı. Karar duruşmasında savunma yapan Nedim G., satıcı değil içici olduğunu ileri sürdü. Abdültalip T.'ye de uyuşturucuyu kendisinin vermediğini savunan Nedim G. suçsuz olduğunu savunarak beraatını talep etti.
Yargılanma sonunda Nedim G.'yi uyuşturucu madde ticareti ve temini suçundan suçlu bularak 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Alt sınırdan verilen cezada sanığın duruşmalardaki olumlu tavırlarından dolayı takdir indirimi yapan mahkeme, cezayı 8 yıl dört aya düşürdü. Mahkeme sanığa 500 lira da adli para cezası verdi. Nedim G.'nin avukatı kararı temyiz edeceklerini söyledi.