BURSA'da, fuhuş yapmak için müşteri bulan aracılara, promosyon olarak kadın yollayan ve müşterilerinin cep telefonlarına 'At gibi kız,  Rus gibi kız, yeni düştü' yazılı mesaj gönderen çete çökertildi.

Bir ihbarı değerlendiren Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, iddiaya göre elebaşılığını Zerrin E.'nin (43), yaptığı fuhuş çetesini takibe aldı. Savcılıktan alınan izin ile 23 ay boyunca Zerrin E.'nin müşterisi olan 94 kişi ile görüşen polis, fuhuş çetesinin kendisine fuhuş yapmak için 5 müşteri getiren aracılara, promosyon olarak kadın gönderdiğini tespit etti. Polis ayrıca çetenin, kendilerinde cep telefonu bulanan müşterilerine, ağlarına düşen genç kızların fotoğraflarını yollayıp, 'Bu kız yeni düştü. At gibi, Rus gibi kız' diye mesajlar gönderdiğini belirledi.

14 GÖZALTI

Polis ekipleri Bursa ve Gemlik ilçelerinde 8 ayrı adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda aralarında Zerrin E.'nin de bulunduğu 8'i kadın toplam 14 kişiyi gözaltına alırken, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız pompalı tüfek ile bir miktar uyuşturucu ele geçirdi. Evde bulunan dizüstü bilgisayarlara da el koyan polis, ifadelerini aldığı şüphelileri 'Örgüt kurmak', 'Örgüt kapsamında fuhuş yaptırmak' suçlarından adliyeye çıkardı.