Bülent DİKTEPE/KARABÜK,() – KARABÜK Polisi, bayramı memleketlerinde geçirmek için yola çıkan sürücüleri durdurarak lokum ikram edip, uyarılarda bulundu.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, iftar sonrası Karabük-Ankara Karayolu'nun Hamzalar Köyü mevkiinde otomobilleri durdurdu. Ekipler, il sınırlarına giren otomobillerin sürücüsüne ve yolcularına kolonya tutup, lokum ikram etti. Güzergahlarında tehlikeli ve yol yapım çalışması olan yollar hakkında daha dikkatli olmaları için uyarıcı broşür dağıttı. Uygulamada ayrıca ısınan fren balatalarından çıkan duman ve koku gelen bir otomobilin sürücüsü uyarılarak aracı bir süre bekletildi. Lokumları yiyen sürücüler uygulamadan memnun olduklarını belirterek, polislere teşekkür edip güzergahlarına devam etti.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Tayfun İlhan, bayram öncesi yoğun olan trafikte aldıkları tedbirleri arttırdıklarını söyledi. İlhan,vatandaşların ailelerine sağ salim ve huzurlu bir şekilde ulaşması için ellerlinden geleni yaptıklarını belirterek, "Uygulamalarımız bayram süresince devam edecektir. Şu ana kadar aldığımız tedbirlerin çok faydalı olduğunu gördük. Sürücülerimizin hız ve takip mesafelerine uymalarını, uykusuz ve yorgun bir şekilde araç kullanmamalarını, kavşaklara ve virajlara yaklaştıklarında hızlarını azaltmalarını, özellikle rica ediyoruz" dedi. 

FOTOĞRAFLI