Karşı gazetesi yazarı Fethi Akar,(9 Ekim 2015) bugün köşesinde siyasilerden polislerin özlük hakları ile ilgili beklentilerini yazdı,makalesi sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı, telefonları polis okurlarından gelen tebrik telefonları ile kilitlendi.

Polis -Adliye Muhabiri kökenli yazar Akar'ın "Yoruluyoruz, yıpranıyoruz, geçim derdine düşmüşüz…" makalesinde şu ifadeler yer aldı :

"Yoruluyoruz, yıpranıyoruz, geçim derdine düşmüşüz…"

1845’ten bu yana halkın huzur ve düzenini korumak için gece gündüz çalışan polislerimizin sorunlarını yazacağız.

Ağır çalışma şartları bir kenara,borçlarından dolayı icralık olup,bunalıma giren ve maalesef intihar eden çok sayıda polisimiz, karganın ağzından düşecek peyniri bekleyen tilki gibi, siyasilerden müjdeler
bekliyor.

Bir türlü düzeltilmeyen özlük hakları yüzünden bu vatan evlatları yaş haddini tamamlayana kadar çalışmak zorunda kalıyorlar.

Emekli olsalar,maaşları yolunmuş tavuğa dönecek.

Yani en büyük sorunları “Özlük Hakları…”

***
1 Kasım Genel Seçimleri için partiler seçim beyannamelerini açıkladılar.

Muhalefet 7 Haziran’da olduğu gibi 3600 sözlerini tekrarlarken,AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 2200 olan ek gösterge rakamını 3000’e çıkaracaklarını beyan etti.

Hal böyle olunca da polislerimizin tepkisi gecikmedi.

Çıkıp yürüyüş yapsalar olmayacak.

Basına açıklama yapsalar yine olmayacak.

Ya bizler ya da çeşitli STK’lar aracılığıyla seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Biz de memnuniyetle aracı olmaya çalışıyoruz.

İşte bazı mesajlar;

“Galiba Sayın Başbakanımızın dili sürçtü. Polisin yıllardır olması için çalıştığı hakkı yenen ve emekli ek göstergesi 2200 gibi komik bir rakam olan ve çoğu polislerin lisans ve ön lisans olduğu ve bu kadar sıkıntılı çalışma şartlarında 3600 diyecekken 3000 demesi imkansız. Muhtemelen 3600 demiştir.”

“Senelerce eşit işe eşit ücret dediler.Peki biz hangi sınıfa giriyoruz bunu da bir bilsek.”

“Davutoğlu Başbakan oldu olalı ilk kezpolise vaatte bulundu. Onu da ağzına gözüne bulaştırdı. Alsınlar o parayıseçim çalışmalarında kullansınlar.Polis nasıl olsa, açlık sınırında yaşamayı öğrendi.”

“3600 beklerken 3000 önerilen(2007'de 4 kez söz verdiler ki yine sadece seçim vaadi) Polise ölümü gösterip sıtmaya razı etmek buna denir...Bizler Hakkımızı istiyoruz,sadaka değil.”

“3000 ek gosterge verme, gerek yok...Derdimiz ayda 40 TL mi oy cikmaaaaaz…”

“Tepki icin maaşımızı TÜRGEV’e verelim. Nasıl olsa yardıma muhtaçlar.”

“Aynı işi yapan ve 3600 ek gösterge alan bir yüksek okul mezunu jandarma astsubay 300+100 emekli olunca devletten 400 milyar alıyor. Aynı işi yapan yüksek okul mezunu polis 2200 ek gösterge ile 55-60 milyar alıyor. Bu adaletsizliğin giderilmesini bekliyoruz. Şu anda en azından 3600 ek gösterge istiyoruz. Adalet bunun neresinde?

“Polisin istediği 3000 ek gösterge değil, 3600’dür. Vaat edilenin 2200’den hiç farkı yoktur. Aynı işi yaptığımız jandarma astsubayıyla aynı sınıfta olmak istiyoruz. Daha çok polisin emekliliğini ilgilendiren bu konunun düzeltilmesini istiyoruz. Umarım SayınBaşbakanın dili sürçmüştür. Yoksa bizlerden oy falan alamazlar”

***
Daha çok mesaj vardı tabii.

Hepsini özetlemek gerekirse şunu diyorlar;

Yoruluyoruz,Yıpranıyoruz,Geçim derdine düşmüşüz…

Duyun sesimizi.

Duyun ki gülelim, duyun ki güldürelim…

Bu da benden;

İktidara oynayan bir partinin genel başkanı olsam her meydanda 3600 ek gösterge sözü veririm.

Hem de namus sözü…


ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN