Emniyet teşkilatının merkez ve taşra teşkilatlarında  görevli 263 bin polisin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan istekleri var..

Başbakan Davutoğlu'na seslenen polisler isteklerini şöyle sıraladılar :

" Sayın Başbakanımız..!

Eğer Polise sahip çıkmak istiyor iseniz,

1-) 12 Kasım 2012 tarihinde kurulan Emniyet Sendikası önündeki yasal engelleri kaldırıp, sendika sebebiyle ihraç olmuş Polisleri, göreve başlatmalısınız, açılan tüm soruşturmalar, iptal edilmelidir. 

2- ) 2007 yılında söz verdiğiniz gibi, Polisin onlarca yıldır talep ettiği 3600 ek göstergeyi verirsiniz.Jandarma,TBMM Başkanlığına sunulan iç hizmet yasa tasarısıyla İçişleri Bakanlığına bağlanıyor.Jandarma personeli 3600 ek göstergeden maaş alırken,polislerin 2200 olan ek göstergesinin 3600'e çıkarılarak eşitsizlik ve adaletsizlik ortadan kaldırılmalıdır..


3-) Yine 2007 yılında söz verdiğiniz gibi, Polisin de, memur olduğunu hatırlayarak, memur gibi haftada 40 saat üstü ç
alışmamasına izin vermezsiniz. Polisin sosyalleşmesi acilen sağlanmalıdır.

4-) 2007 yılında söz verdiğiniz gibi, Polis, haftada 40 saat üstü çalışmak zorunda ise, her yapılan fazla çalışma saatinin karşılığını ya ücret olarak, ya da izin olarak verirsiniz.

5-) 2007 yılında söz verdiğiniz gibi, Polis Merasim Talimatnamesi, Emniyet Disiplin Tüzüğü, Emniyet Teşkilatı Kanunu gibi mevzuatta reform gerçekleştirir,polislerin özlük ve sosyal haklarında  Avrupa Standartlarında düzenlemelere yer verirsiniz..."


AYDINSES-ÖZEL HABER-Halis KAHRAMAN