Facabook paylaşım sitesinde "Ek gösterge platformu" adı altında örgütlenen faal ve emekli polisler, polislerin en önemli sorununun 3600 ek gösterge olduğunu belirterek,bu haksızlığı ve adaletsizliği çözümlenmesi için yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

Mağdur polisler,tepkilerini şöyle dile getirdiler :

"4 Nisan 2015 günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "İÇ GÜVENLİK YASASI " ile Jandarma Teşkilatı İçişleri Bakanlığına bağlandı.

Jandarma'da görevli astsubaylar yıllardır 3600 ek gösterge üzerinde maaş alırken,polisler ise yıllardır 2200 ek gösterge üzerinden eksik maaş aldılar.Aynı Bakanlığa bağlı,aynı görevi yapan,mesleki yönden aynı eğitim düzeyi statüsüne tabi polislere de anayasanın eşitlik ilkesi uyarınca, aynı ek gösterge yani 3600 ek gösterge verilmelidir.

AKP hükümeti polislere verdikleri sözü tutmayınca,avukatlarla görüşme yaptık.Avukatların hakkınızı yargıda ararsanız,haklarınıza mutlaka kavuşursunuz,sözleri üzerine 3600 ek gösterge hakkımızı yargıya taşıma kararı aldık."

Öte yandan,İnternette Facebook sosyal paylaşım sitesinde Polis Dayanışma Grubu’nun, 21 bin 242’si polis, geri kalanı polis yakını olmak üzere 38 bin 576 üzerinde yaptığı ankette,polislerin en büyük sorununun 3600 ek gösterge olduğu ortaya çıktı.

POLİSLERİN EN ÖNEMLİ SORUN EK GÖSTERGE

Yine “Sizce Emniyet teşkilatının en önemli sorunu nedir?” sorusuna verilen yanıtların yüzde 36’sı, “3 bin 600 Ek Gösterge” yönünde oldu. Polislerin yüzde 33’ü, “Sendikal hak mahrumiyetini” en önemli sorun olarak görürken, bunu sırasıyla, “Çalışma saatleri” ve “İntiharlar” izledi.

AYDINSES-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN