Tolga YANIK-İbrahim KÜMBET/ KONYA, () - KONYA'da polisin 'dur' ihtarına uymayarak araçtaki 3 kadın arkadaşı ile birlikte kaçmaya başlayan alkollü iddia edilen otomobil sürücüsü Veli Y., yaşanan kovalamaca sonucu polis tarafından yakalandı. Ekip otosuna bindirilen kadınlardan P.Y. baygınlık geçirmesi üzerine ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olay, saat 23.45 sıralarında Konya-Ereğli karayolunun 10'ncu kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre '155 Polis İmdat' hattına merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Mesaj Caddesi üzerinde 'araç içerisinde bir kadın darp ediliyor' ihbarı yapıldı. İhbar üzerine verilen adrese polis ekibi sevk edildi. Ekipler olay yerine yaklaştıkları sırada karşılarına çıkan ve ihbar edilen 42 SD 708 plakalı araca 'dur' ihtarında bulundu. Sürücü Veli Y. (42) 'dur' ihtarına uymayarak aracıyla yoluna devam etti. Yaklaşık 40 kilometrelik kovalamaca sonrası araç Ereğli yolunda durduruldu. Alkollü olduğu iddia edilen ve polise mukavemette bulunan Veli Y., yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. Ekip otomobiline güçlükle bindirilen Veli Y., polisten yere düşen ayakkabısını istedi. Veli Y., ayakkabısının verilmesi üzerine ekip otosuna bindirildi.
BAYGINLIK GEÇİRDİ
Veli Y. ile birlikte araçta bulunan ve beraber alkol aldıkları belirtilen T.İ. (38), H.S.(26) ve P.Y.'de ekip otosuna bindirildi. Kalbinde ritim bozukluğu olduğunu iddia eden P.Y. bir süre sonra baygınlık geçirdi. Sinir krizi geçiren kadın için olay yerine ambulans çağırıldı. P.Y. ambulansla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülek tedaviye alındı.
Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen sürücü Veli Y.'ye karayolları trafik kanununa uymamaktan ve polise mukavemetten işlem yapılacağı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI