Polis şurasınca emekli edilmesi kararlaştırılan 1786 polis şefinin emeklilik kararları PolNet üzerinden tebliğ edildi. Emekliler için hazırlanan sayfaya “Emekli edildiniz” yazısı kondu.

Emniyet Genel Müdürü (EGM) Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığındaki Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun geçen haftaki toplantısında 1142’si birinci sınıf emniyet müdürü, toplam 1786 polis şefinin emekli edilmesi kararlaştırılmıştı.

Emekliye sevk edilenler arasında Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi önemli soruşturmalarda görev yapmış isimler yer alıyordu. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastı soruşturması kapsamında tutuklanan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek de emekli edilenler arasındaydı.

ADRESLERİNE DE GÖNDERİLECEK

Polis şeflerine emekli edildikleri ilk kez PolNet sistemi üzerinden tebliğ edildi. Daha önce tüm bilgilendirmelerin ortak kullanım sayfasında yer aldığı PolNet’te bu kez emekli edilenler özel sayfasına “Emekli edildiniz” yazısı konuldu. Emekli edilen polis şefi, özel şifresiyle girdiği sayfasında “Emekli edildiniz” yazıyla karşılaştı. Kararların ayrıca polislerin adreslerine posta yoluyla gönderileceği de öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İç Güvenlik Paketi’ne dikkat çekilerek uygulamanın “4 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un amir hükümleri gereğince” yapıldığı belirtilmişti.

POLNET NEDİR?

Polis Bilgi Sistemi PolNet, ulusal ve uluslararası tüm bilgi ağları ve bilgi bankalarına entegre olabileceği düşünülerek tasarlandı. Emniyet Teşkilatı tarafından yürütülen hizmetlere bilişim desteği veriyor. Elektronik Belge ve Dokümantasyon Yönetim Sistemi ile kurum içi yazışmaları elektronik ortama taşıyan PolNet, emniyet teşkilatı iç otomasyon, ortak veritabanı ve vatandaşa hizmet projesi, bilgiye erişim amacıyla yapılan yazışmalar, güncel mevzuat gibi uygulamalar bu web sitesi aracılığı ile tüm personele ulaştırılıyor.