Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN'da uzun süre takip ettikleri 64 yaşındaki Mehmet Çopur'un çantasını alan iki kapkaççı, MOBESE kamerası sayesinde belirlenip, polis tarafından kovalamaca sonucu yakalandı.
Dün saat 17.00 sıralarında, Girne Mahallesi, 2133 Sokak'ta, plakasız bir motosiklet ile arkasından yaklaştıkları Mehmet Çopur'un el çantasını kapkaç yapan iki kişi hızla uzaklaştı. Olayı gören çevredekiler hemen 155 Polis İmdat ihbar hattını arayıp bildirdi. Polis, ihbar üzerine MOBESE kamerası kayıtlarından iki şüphelinin hat boyunda olduğunu tespit etti. Bunun üzerine bölgede çalışmalarını yoğunlaştıran polis ekipleri, kısa süreli bir kovalamacanın ardından şüpheliler A.E. (19) ve M.C.'yi (18) yakaladı.
ÇANTA TESLİM EDİLDİ
Hırsızlık, kapkaç gibi suçlardan 11 sabıkası bulunan M.C.'nin A.E. ile birlikte 6 ayrı kapkaç olayına karıştığı tespit edildi. İki şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma sürerken, polis Çopur'un kapkaç yapılan içinde bir miktar para ve otomobilinin ruhsatı bulunan çantası tutanakla kendisine teslim etti.

FOTOĞRAFLI