Turgay İPEK/ERZURDUM, () - ATATÜRK Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 1'inci sınıf öğrencisi iken, geçen Nisan ayında PKK'ya katılan ve hafta sonu serbest bırakılan 21 yaşındaki Sedat Bozoğlu, Emniyet Müdürlüğünde 14 saat ifade verdi.
Babası Diyadin Bozoğlu'nun Şırnak'tan gidip aldığı Sedat Bozoğlu, geceyi aylar sonra Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Sobeçayır köyündeki evinde geçirdi. Bozoğlu, pazar sabahı köyden bir otomobille çıktı ve ailesiyle birlikte Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine gitti. Pazar günü saat 12.00'de annesi Latife ve babası Diyadin Bozoğlu ile birlikte girdiği Emniyet Müdürlüğü'nden pazartesi saat 02.30'da çıkan Sedat Bozoğlu ve ailesi iftarı polislerle yaptı. Polislerin ikram ettiği çorba, pizza ve tatlı ile iftar eden Bozoğlu ailesi, çocuklarına kavuşmanın sevinci içinde olduklarını söyledi. Diyarbakır'da çocuğunun dağa kaçırıldığı gerekçesiyle eylem yapan eşi Lütfiye Bozoğlu'nun feryatları sonucu oğluna kavuştuğunu belirten 7 çocuk babası Diyadin Bozoğlu duygularını şöyle dile getirdi:
"Sedat çocuklarımın en büyüyü. PKK'nın bırakması üzerine Şırnak'a gittim ve oğlumu alarak eve getirdim. Evladımıza kavuştuğumuz için çok mutlu bir gece geçirdik. Umarım diğer aileler de çocuklarına kavuşur. Umarız barış kısa sürede gerçekleşir ve herkes kardeşçe yaşar. Oğlumun yokluğunda evlat acısının ne kadar zor olduğunu yaşadık. Allah kimseye böyle bir acı vermesin."
Konu ile ilgili konuşmak istemeyen oğlu Sedat Bozoğlu'nun, yarım bıraktığı üniversite öğrenimine devam edip etmemekte henüz karar vermediğini belirten Diyadin Bozoğlu, "Çocuklarımdan dördü erkek, üçü kız. Hepsi okuyor. Tek isteğim onların en iyi şekilde okuması. Ama yaşanan bu olaydan sonra oğlumun okuluna devam etmesinden yana değilim. Sedat öğrenci olduğu için askere gitmemişti" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI