KONYA merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişi tutuklandı. Operasyon kapsamında daha önce tutuklanan 9 kişiyle birlikte tutuklu sayısı 21'e yükseldi. Şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen M.B.'nin terör örgütü PKK ile temasta olduğu, elde edilen geliri örgüte aktardığı iddia edildi. Tutuklananlar arasında bulunan lider yardımcısı A.D.'nin ise, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde HDP'den Konya merkez Karatay Belediye Başkanı adayı olduğu ortaya çıktı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen şebekeye yönelik 7 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından geçen 31 Temmuz günü Konya, Adana ve Kırşehir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen M.B., yardımcıları Y.B. ve A.D.'nin de bulunduğu 9'u Konya, 2'si Adana ve 1'i Kırşehir'de olmak üzere 12 kişi 'Örgüt faaliyetleri kapsamında uyuşturucu ve uyarıcı madde imal etmek ve ticaretini yapmak' suçundan gözaltına alındı.

Operasyonun 21 kişiye yönelik olduğu ve 9 kişinin ise son 7 ay içinde farklı zamanları aynı suçtan yakalanıp, tutuklandığı belirtildi. Yapılan aramalarda 29 paket halinde 34 kilo eroin, 1 ruhsatsız tabanca ve 1 tüfek ile bunlara ait mermi ve fişek, 77 sikke ve 8 gram esrar ele geçirildi.

LİDER YARDIMCISI, HDP'DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇIKTI

Şüphelilerin, Van'dan aldıkları uyuşturucu maddeleri cips paketlerinde ve meyve suyu kutularında gizleyerek Konya, Adana ve Kırşehir'e getirerek piyasa sürdükleri iddia edildi.
Şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen M.B.'nin terör örgütü PKK ile temasta olduğu, elde edilen geliri örgüte aktardığı iddia edildi. Gözaltına alınanlardan A.D.'nin ise 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde HDP'den Konya merkez Karatay Belediye Başkanı adayı olduğu ortaya çıktı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 12 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Böylelikle operasyon kapsamında daha önce tutuklanan 9 kişiyle birlikte tutuklu sayısı 21'e yükseldi.