Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, bombalı terör saldırısında 3'ü ağır 27 kişinin yaralandığını, yaralıların tedavilerinin kentteki hastanelerde sürdüğünü açıkladı. Yaralılardan 2'sinin polis olduğu öğrenildi.

Van'ın merkezinde, Beşyol mevkiinde bu sabah şiddetli bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamanın yaşandığı alan çıkan tüm yollar kapatıldı. Patlamada ilk bilgilere göre 19 yaralının olduğu belirtiliyor. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu belirten AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, "Beşyol kavşağı önemli bir merkezdir. Demokrasi nöbetleri de orada yapılmıştır. Orada bir bomba yüklü araç, getiriliyor park ediliyor ve o patlatılıyor" dedi.

PKK'lı teröristler Kurban Bayramı'nın ilk günü Van kent merkezinde bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Alçak saldırıda yaralananlar var.

Patlama saat 10.50'de halkın bayram sevincini yaşadığı kentin en merkezi yeri olan Beşyol Mevkii'nde meydana geldi. Van Valiliği'ne 200 metre uzaklıkta, işyerlerinin yoğun olduğu ve Ak Parti il binasının da bulunduğu yerdeki kulakları sağır eden patlamayla birlikte, ortalık savaş alanına döndü.

Çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalar büyük hasar gördü, araçlar ve binalardan alevler yükseldi.Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA'lar alevleri söndürdü. Güvenlik güçleri çevrede önlem alarak, patlamayı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

'BOMBALI ARAÇ' İDDİASI

Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Patlamada ilk bilgiler 'bombalı araç' şüphesi yönünde. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

AK PARTİ BİNASI VE POLİSLER HEDEF ALINDI

AK Parti Milletvekili Beşir Atalay CNN Türk'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Burası Van’ın merkezidir. Beşyol kavşağı önemli bir merkezdir. Demokrasi nöbetleri de orada yapılmıştır. Orada bir bomba yüklü araç, getiriliyor park ediliyor ve o patlatılıyor. Ama hamd olsun o bina bizim binamız parti binamız zaten, bizim bayramlaşmamız yoktu, yarın programımız. Ama orada polis noktası vardır, önemli bir nokta. Tabi bir hedef de orası. Orada birkaç polisimiz yaralı. Bize verilen şu anda bilgi hastanelerimizde biri ağır yaralı, hayat riski taşıyan bir yaralımız var. Diğerleriyle ilgili hayat riski ifade edilmiyor. Dualarımız inşallah hayat kaybımız olmaz, yaralılarımız şifa bulur iyileşir. Hatırlanırsa kısa süre önce Van’da yine benzer bir olay olmuştu. Ona benzer bir olay olarak değerlendiriliyor."

Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk; "Saldırıyla AK Parti binası ve onu koruyan polisler hedef alınmıştır. Şehidimiz yok, 11 yaralı diye haber aldım yaralıların durumu çok ciddi değil "dedi.



Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA'lar alevleri söndürdü. Güvenlik güçleri çevrede önlem alarak, patlamayı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

3'Ü AĞIR 27 YARALI

Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, bombalı terör saldırısında 3'ü ağır 27 kişinin yaralandığını, yaralıların tedavilerinin kentteki hastanelerde sürdüğünü açıkladı. Yaralılardan 2'sinin polis olduğu öğrenildi.

Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda da patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bir aracın partilerinin il binasının bulunduğu sokağa girdiğini, teröristin beton bariyerlerin bulunduğu noktayı aşamayacağını anlayınca patlamayı gerçekleştirdiğini söyledi. Belediyelere yapılan atamalardan sonra tehditler aldıklarını belirten Zahir Soğanda, "Bayramın ilk günü olduğu için parti binamızda kalabalığın toplanacağı düşüncesiyle böyle bir vahşice bir eylem planlanmıştır. Bu olayı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Zaten kayyumların atanmasıyla birlikte tehditler alıyorduk. Son olarak da zaten bu eylem yapıldı. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu bölgede demokratik siyaset yapmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha gördük. Ama bunlar başaramayacak. Bizi yıldıramayacaklar. Biz yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.