MARDİN'in Ömer İlçesi'nde PKK'lı teröristler İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Patlamada olay yerinden geçen bir  TIR sürücüsü ve 1 vatandaş öldü, 2 asker de hafif yaralandı.

Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı'na bugün saat 20.15 sıralarında PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirdi. PKK'lılar jandarma binası önüne getirdiği aracı bırakıp kaçtıktan sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada o sırada yoldan geçen bir TIR sürücüsü ile bir vatandaş hayatını kaybetti. Jandarma binası önündeki nöbet kulübesinde bulunan 3 asker ile yoldan geçen 9 vatandaş da yaralandı. Durumu ağır olan TIR sürücüsü kaldırıldığı Ömerli Devlet Hastanesi'nde doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Askerlerin ise hafif yaralı oldukları belirtildi.

ALINAN ÖNLEMLER ETKİLİ OLDU

Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı binası önüne daha önceden olası saldırıya karşı geniş güvenlik önlemleri alındığı ve binanın önünün beton bloklarla kapatıldığı belirtildi. Beton bloklar nedeniyle patlatılan aracın komutanlık binasında az hasara neden olduğu öğrenildi. Saldırının ardından kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için kapsamlı operasyon başlatıldı.