Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL, () PENDİK'te iki öğrenci grubu arasında çıkan bıçaklı sopalı kavgada 2 liseli yaralandı
Olay Pendik sahilinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sahilde gezintiye çıkan 4 liseli arkadaş ile başka bir öğrenci grubu arasında bilinmeyen nedenle tartışma yaşandı. Tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Sopaların ve bıçakların kullanıldığı kavgada Gökhan G. (16) bıçaklanarak, adının Emre olduğu öğrenilen genç ise darp edilerek yaralandı.
İki genci yaralayan grup daha sonra olay yerinden kaçtı. Bu sırada sahilde temizlik çalışması yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü Kıyı Temizleme Ekibi çalışanları, yere yığılan gençleri görünce yardım için olay yerine koştu. Şoka giren Emre isimli gencin kalp hastası olduğunu öğrenen temizlik görevlileri, başının altına ve üzerine montlarını koydular.
Temizlik görevlilerinin ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri bıçaklanan genci ambulansa alırken, yaralı diğer genci ikinci ambulansın götüreceğini belirterek ayrıldı.
Yerde baygın vaziyette titreyerek yatan lise öğrencisi için beklenen ambulans gelmeyince polisler harekete geçti. Yaralı genç polis aracına konularak hastaneye götürüldü. Yardım için olay yerine geldiğini söyleyen Cavit Ünal, “4 tane gence bir grup saldırmış ve bıçak kullanmışlar. Geldiğimde birini ambulansa bindiriyorlardı. Diğeri de yerde yatıyordu. Ambulans nerede, 45 dakika oldu ben geleli“ diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polisin, kaçan grup üyelerinin yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

FOTOGRAFLI