Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da Milliyetçi İrade Yükseliş (MİY) Partisi binasına yapılan kumar baskınında, daha önce haklarında parti binasına yaklaşmama cezası verilen 12 kişinin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.
Asayiş Şubesi ekipleri, merkez Seyhan İlçesi'nin Tepebağ Mahallesi'nde 2 ay önce faaliyete geçen ve 4 kez baskın yapılan Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi'ne yeni bir operasyon yaptı. Ekipler, bina girişindeki ve üst katlarda bulunan demir kapıları levye yardımı ile açıp içeriye girdi. Polis, kumar oynarken suçüstü yakalanan 126 kişiye 189'ar lira idari para cezası yazdı. Partide görevli olduklarını söyleyen 16 kişi de gözaltına alındı. Bu kişilerin 12'sinin daha önceki baskınlarda yakalanıp, parti binasına 'süresiz yaklaşmama cezası' verilen kişiler olduğu belirlendi. Ahlak Bürosu'nda sorgulanan zanlılar, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilmek için Adli Tıp Birimi'ne getirilen zanlılar, günlük 30 TL'ye burada çalıştıklarını söyledi.
Kumar oynatmak, yer temin etmek ve zemin hazırlamak suçlarından adliyeye çıkartılan 16 zanlı, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI