Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'da oyuncak tabancayla bir markete gelerek kasadaki paraları isteyen şüpheli, işletmeci Mustafa Kurak'ın silahın sahte olduğunu anlaması üzerine olay yerinden kaçtı. Kurak'ın elindeki bıçağı tutmak isterken yaralanan şüpheliyi yakalamak için çalışmalar sürüyor.
Olay, saat 20.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Akşemsettin Mahallesi Canbaz Osman Sokak'taki bir markette meydana geldi. İddiaya göre işletmeci Mustafa Kurak, markete oturduğu sırada içeri 20-25 yaşlarında, kapşonlu ve gözünde güneş gözlüğü bulunan bir şüpheli girdi. Yanında bulunan tabancayı Kurak'a doğrultan şüpheli, kasadaki paraları vermesini istedi. Olayın bir şaka olduğunu düşünen Kurak, şüphelinin isteğini yapmadı. Daha sonra şüphelinin kasanın arkasına kadar gelerek tekrar parayı istemesi üzerine bunun bir şaka olmadığını anlayan Kurak, elindeki tabancayı tuttu. Bir parçasının kırılması üzerine tabancanın oyuncak olduğunu anlayan Kurak, kasanın yanındaki bıçağı alarak kendisini savunmak istedi. Bu sırada şüpheli de bıçağı sol eliyle tutması üzerine elinden yaralanıp hızla olay yerinden kaçtı. 
ŞAKA OLDUĞUNU SANDIM
Mustafa Kurak'ın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İşyerinde olayı polislere anlatan Mustafa Kurak, "Elinde tabanca ile içeri girdi. Kasadaki paraları istedi. Ben de biri bana şaka yapıyor sandım. Daha sonra kasanın yanına kadar gelerek tekrar parayı isteyince, tabancayı tuttum. Baktım ki tabanca oyuncak, ben de kasanın yanındaki bıçağı çektim. O da bıçağı tuttu ve elinden yaralandı. Sonra tabancayı da bırakak kaçtı" dedi.
Şüphelinin kan izlerini takip eden polis, çevredeki işyerleri ve apartmanların güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI