BETON ŞANTİYESİNDE TUZAKLANMIŞ BOMBA BULUNDU
Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan kayak tesislerinde kaba inşaatı biten otel binasına yapılan bombalı saldırının ardından ilçenin Çakmaklı Köyü yakınlarındaki özel bir şirkete ait hazır beton tesisinde de tuzaklanmış bomba bulundu.
Ovacık'a 10 kilometre mesafede bulunan Çakmaklı Köyü yakınlarında özel bir şirkete ait hazır beton firmasının şantiyesinde çalışan bir işçi tesadüfen gittiği kum eleme makinesinin yanında bir teneke görünce şüphelenip durumu yetkililere haber verdi. Şantiyeye gelen Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları ilk incelemede teneke kutunun içende patlayıcı bulunduğunu belirleyerek, Tunceli'den bomba uzmanları istedi.
Tunceli'den bölgeye gelen uzmanlar, bomba düzeneğini fünye ile etkisiz hale getirdi. Yapılan incelemede bombanın bir teneke içine yerleştirildiği, zaman ayarlı, içine demir parçaları, plastik patlayıcı ve amonyum nitrat konularak desteklenmiş 17 kiloluk el yapımı bomba olduğunu belirlendi. Patlayıcı etkisiz hale getirilirken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Yetkililer, patlayıcının PKK ya da TKP-ML TİKKO örgütü tarafından konulduğunu değerlendiriyor.
1 KİŞİ GÖZALTINDA
Ovacık'ta son iki ay içinde iki işadamının araçlarının altına bomba yerleştirilmiş, birinin patlaması sonucu araç hasar görürken, diğer bomba erken fark edilerek etkisiz hale getirilmişti. Saldırılarda ölen ve yaralanan olmazken, dün gece kayak tesislerine düzenlenen bombalı saldırının ardından geniş çaplı soruşturma başlatan güvenlik güçleri 1 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelinin PKK adına kuryelik yaptığı ve patlayıcı maddeleri ilçeye soktuğu belirtildi. Şüpheli hakkındaki soruşturmanın sürdüğü belirtildi.