BARTIN'ın Ulus İlçesi'ne bağlı Kızıllar Köyü'nde, otomobille komşu köye misafirliğe giden 63 yaşındaki Ayşe ve 69 yaşındaki Hasan Ulus çiftinin önüne iki yavrusuyla çıkan ayı, pençeleriyle aracı çizip farı kırdı. Hasan Ulus, gaza basarak ayıdan kurtulduklarını söyledi.
Hasan Ulus, önceki gün yatsı ezanından sonra eşiyle otomobile binip, Bağdatlı Köyü'ndeki akrabalarını ziyaret için yola çıktıklarını, köye yaklaşık 2 kilometre kala önlerine iki yavrusuyla birlikte ayının çıktığını söyledi. Hasan Ulus, şöyle konuştu:
"Dere kenarından çıkıp önümüzü kesti. Ben korkmadım ama eşim çok korktu. Önümde dikilip ön farı kırdı. Sonra ben hareket etmeye başlayınca pençelerini arabaya sürttürmeye başladı. Çok hızlı bir şekilde gaza basarak oradan ayrıldım. Arabamda hasar var. Bunu kimin karşılayacağını bilmiyorum. Milli Parklar Müdürlüğü bir önlem alsın. Biz köylüler olarak çok korkuyoruz."
Köy Muhtarı Mustafa Özkan, 15 gün önce de öğrenci servisinin önüne ayı çıktığını anlatarak, "Herkes çok korkuyor. Hava kararınca kimse dışarıya çıkamıyor. Ayılar aç kaldıkları için evimizin bahçesine bile geliyorlar. Milli Parklar Müdürlüğü'ne durumu bildirdim. Gelip bakacaklar. Bir an önce tedbir alınması gerekiyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI