DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Mehmet U.'nun kullandığı otomobil, önce yol kenarındaki taşa, ardından oyun oynayan 2 çocuğa çarptıktan sonra şarampole yuvarlandı. Kazada 12 yaşındaki Sait Kaymak öldü, sürücü Uzman Çavuş Mehmet U. ile birlikte bir çocuk da ağır yaralandı.
Ergani İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Mehmet U.'nun kullandığı 42 AIZ 41 plakalı otomobil, Oduncular Pazarı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Yol kenarındaki kaya parçasına çarpıp savrulan araç, yol kenarında oyun oynayan Sait Kaymak ile 13 yaşındaki Ali Azat Mete'ye çarptıktan sonra yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki şarampole yuvarlandı. Kazada Sait Kaymak olay yerinde yaşamını yitirirken, Ali Azat Mete ile birlikte sürücü Mehmet U. ağır yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen ambulanslarla önce Ergani Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, burada ilk müdahalelerinin ardından, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI