KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçip kömür yüklü TIR ile çarpışan otomobildeki 4 yaşındaki Harun Maviş yaşamını yitirdi, annesi ve babası ile 2 kardeşi yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Göksun-Kayseri karayolunun 17'nci kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, 37 yaşındaki Emine Maviş yönetimindeki 38 ZP 886 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu kontrolden çıkarak karşı şeride geçti ve sürücüsü öğrenilemeyen 19 DE 040 plakalı toz kömür yüklü TIR ile çarpıştı. Kazada TIR şarampole devrilirken, hurda yığınına dönen otomobildeki Harun Maviş olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü annesi Emine, komiser yardımcısı olan babası Adem (39) ve kardeşleri Mustafa (13) ile Almina Maviş (8) yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine çağırılan sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Göksun Devlet Hastanesi'ne götürülerek acil servisteki ilk müdahalelerinin ardından Kahramanmaraş'taki hastanelere sevk edildi. Olay yerinde yaşamını yitiren Harun'un cesedi ise otopsi için morga götürüldü.
Kazada yaralanan Adem Maviş'in Göksun İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde komiser yardımcısı olarak görev yaptığı ve izinli olarak gittiği memleketi Kayseri'den döndüğü öğrenildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.
FOTOĞRAFLI