UŞAK’ta otomobil dolandırıcılığı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aranan üç kişiden biri, polis ekiplerince İzmir’de yakalandı. Diğer iki kişi ise aranıyor. 

Uşak’ta oturan ve internet üzerinden ilan vererek otomobilini satmak isteyen Ö.D., kendisini 'Hakan' olarak tanıtan İ.A.’yla (32) fiyatta anlaştı. İzmir plakalı otomobil ile beraberinde M.Y.Ş. (21) ve M.T. (35) ile Uşak’a gelen İ.A., otomobil sahibi Ö.D. ile buluştu. Yapılan pazarlık sonucu üzerinde anlaşılan miktarın banka hesabına yattığını söyleyen İ.A., satışı M.Y.Ş. isimli kişinin üzerine aldı. Otomobil sahibi Ö.D.’ye banka hesabına yatırıldığı iddia edilen paranın sahte EFT işlem dekontunu cep telefonundan mesaj olarak gösteren İ.A., beraberindeki M.Y.Ş. ve M.T. ile otomobili alarak Uşak’tan ayrıldı. Hesabında uzun süre parayı göremeyen Ö.D., dolandırıldığını anlayınca polise gitti.

İhbar üzerine harekete geçen polis, otomobilin İzmir’in Buca ilçesindeki Galericiler Sitesi'nde satılmaya çalışıldığını öğrendi. Buraya düzenlenen operasyonla, polis ekipleri otomobili satın alan M.Y.Ş.’yi gözaltına alarak otomobile el koydu. Kayıplara karışan İ.A. ve M.T.'nin aranmasına devam edilirken, M.Y.Ş. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Otomobil ise sahibi Ö.D.’ye teslim edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.