Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla), () - MUĞLA'nın Milas İlçesi'ndeki Sanayi Sitesi'nde yer alan oto kaporta dükkanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İşyerindeki LPG'li otomobilde yangın anında patlaması sonucu dükkanın kepengi karşı işyerinin önünde duran pergolenin üzerine fırladı. 6 işyerinin camı kırıldı, hasar oluştu. Ölen ya da yaralanan herhangi bir kimsenin bulunmadığı yangında işyerinin halini gören dükkan sahibi Kutlay Şimşek, gözyaşını tutamadı.
Emek Mahallesi'ndeki Sanayi Sitesi'nin 4'üncü Caddesi'nde yer alan Kutlay Şimşek'e ait oto kaportacı dükkanında, bugün saat 01.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İşyerinden gelen küçük patlama sesleriyle birlikte yükselen dumanı gören vatandaşlar yangını, itfaiye ve polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, çevre güvenliğini almak üzereyken, büyük bir patlama yaşandı. İşyerindeki LPG'li otomobil büyük bir gürültüyle patladı. Basınçla işyerinin kapalı olan otomatik kepengi bir anda yerinden fırladı. Kepenk, 15 metre mesafede olan karşıdaki işlerinin önünde bulunan pergolenin üzerine düştü. Patlama sonrası altı işyerinin ise camları kırılmak üzere maddi hasar oluştu. Yangında ve patlama anında ölen ya da yaralanan olmaması sevindirdi.
Ekiplerin çalışması sonucu yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü. Büyük çaplı maddi hasarın oluştuğu işyeri, kullanılamaz hale geldi. Yangını haber alarak işyerine koşan dükkan sahibi Kutlay Şimşek, zararı görünce gözyaşını tutamadı. Yangının kesin çıkış nedenini belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

FOTOĞRAFLI