İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 41 kişiden 16'sı tutuklandı. Gözaltındaki 21 kişinin sorgusu ise devam ediyor.
Kentteki FETÖ/PDY yapılanması yönelik başlattığı soruşturma kapsamında salı günü kent merkezinde yapılan operasyonda 20 kişi, çarşamba günü ise Osmaniye, Adana, Elazığ, Kahramanmaraş, Siirt, Şanlıurfa ve Batman'da yapılan operasyonlarda ise 21 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden 20'si, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 16'sı 'terör örgütüne üye olma ve terör örgütü yöneticiliği' suçlarından tutuklanırken, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden 21 kişinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı olan 18 kişinin ise arandığı bildirildi.
Ayrını soruşturma kapsamında nisan ayında yapılan 2 ayrı operasyonda ise 35 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 9'u tutuklanmıştı.