OSMANİYE Emniyet Müdürlüğü ekipleri 'Torbacı' dolarak adlandırılan sokakta uyuşturucu satanlara yönelik operasyon düzenledi. 20 mahallede eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 38 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekipleri, sokaklarda uyuşturucu satanları fiziki ve teknik takibe aldı. 9 aylık süren takipte gerekli bilgi ve kanıtların toplanması ardından KOM ekipleri, kent merkezindeki 20 mahallede 52 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat ile narkotim polislerinin de aralarında bulunan 503 polisle gerçekleştirilen operasyona, polis helikopteri de havadan destek verdi.
Ekiplerin evlerde ve iş yerlerinde narkotik köpekleriyle yaptığı aramalarda 2 ruhsatsız av tüfeği, 34 av tüfeği fişeği, 1.49 gram eroin, 2 parça amfetamin uyuşturucu hap, kama ve 4 adet kaleşnikof mermisi ele geçirildi. 2.5 sat süren operasyon sonunda polis, 38 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet'teki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 38 kişiden 33'ü tutuklanırken, 5'i serbest bırakıldı. Operasyonda ev işyerlerinde bulunamayan 2kişinin ise arandığı kaydedildi.

FOTOĞRAFLI