Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da, 5 erkek ve 1 kız ilkokul öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki E.T., gözaltına alındı.
Konacık Mahallesi'ndeki bir ilkokulda eğitim gören 8 yaşındaki M.K. ile 9 yaşındaki C.Y.'nin okula gitmek istememesi üzerine, aileleri çocuklarıyla konuştu. Çocukların, ortaokul 8'inci sınıfta okuyan ve aynı mahallede oturan 13 yaşındaki E.T.'nin kendilerine 'ayıp şeyler' yaptığını söylemesi üzerine durum polise yansıdı. Yapılan araştırmada aynı mahallede toplam 5 erkek ve 1 kız ilkokul öğrencisinin aynı şikayette bulunduğu belirtildi. E.T.'nin çocuklara, babasına ait marketin deposuna ya da eve şeker ve çikolata verme vaadiyle götürüp cinsel tacizde bulunduğu önü sürüldü. Ailelerin şikayet üzerine E.T., gözaltına alındı. Ayrıca tacize uğradığını söyleyen çocuklar, sağlık kontrolüne götürüldü. Yapılan kontrolde, tecavüz bulgusuna rastlanmadığı öğrenildi. Tacize uğradığını söyleyen çocukların ifadesinin pedagog eşliğinde alındığı kaydedildi.
E.T.'nin ise ifadesinde oyun oynadığını ve kötü bir niyetinin olmadığını söylediği belirtildi. E.T., emniyetten serbest kaldı.
'FİZİKEN ÇOK İRİ YARI VE UZUN BOYLU'
Aileler adına açıklama yapan evli 3 çocuk babası Ş.A. (45) fiziken çok iri yarı ve uzun boylu olan E.T.'nin babasına ait marketin deposunda ve evinde ona yakın çocuğa bu tür cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Olayı araştırdıkça şikayetçi olmayan birçok çocuğun da bu tacize uğradığını öğrendiklerini kaydeden Ş.A., "Çocuğun serbest bırakıldığını öğrenince korkumuz daha da arttı. Çünkü bu çocuk hasta veya rahatsız olabilir, tedavi edilmesi gerekir. Daha 13 yaşında iken bunları yapıyorsa ileride kim bilir neler yapar. Devlet bu çocuğun birilerine tecavüz etmesini beklemeden gerekli önlemi almalı" dedi. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Semiz ise olayın okulların içinde, eğitim camiası içinde gerçekleşmediğini belirterek, buna rağmen gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.