Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde 15 yaşındaki Muhammet Yüksek, serinlemek için girdiği Berdan Nehri'nde boğularak hayatını kaybetti.
İbrahim Kozacıoğlu Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Muhammet Yüksek, iddiaya göre sabah saatlerinde bir grup arkadaşı ile birlikte okula gitmek yerine Berdan Barajı Mesire alanı gitti. Burada bir süre zaman geçiren Muhammet Yüksek ve arkadaşları Berdan Barajı'nın setinin yakınlarında suyun kıyısına geldi. Daha sonra Yüksek, 'Ben suya gireceğim' diyerek Berdan Nehri'ne atladı ve bir anda çırpınmaya başladı. Suyun kenarındaki arkadaşlarından biri hemen nehre atladı ancak Yüksek'i kurtarmayı başaramadı.
İhbar üzerine olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurtarma ekipleri (MER-KUR), yaptıkları arama çalışmaları sonunda kıyıdan 10 metre uzaklıkta nehrin dibinde Muhammet Yüksek'in cesedine ulaştı. Mersin Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma Grup Amirliği balık adamlarının desteğiyle sudan çıkarılan Yüksek'in cesedi Tarsus Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Olayı duyup nehir kenarına gelen Muhammet Yüksek'in ailesi ise sinir krizi geçirdi.

FOTOĞRAFLI