Ümit TÜRK/ İSTANBUL, () DÜNDAR  Kılıç'ın torunu, Alaattin Çakıcı'nın üvey oğlu Onur Özbizerdik, "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermiler satın alma ve taşıma"
suçundan tutuklu olarak yargılandığı davada 1 yıl 10 ay hapis ve 3 bin 600 lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, "ceza miktarını" göz önüne alarak Özbizerdik'in tahliyesine karar verdi. Duruşmaya, Özbizerdik'ten şiddet gördüğü gerekçesiyle gündeme gelen sevgilisi Melis Çakır da izleyici olarak katıldı. Onur Özbizerdik, 33 gün tutuklu kaldı.

"POLİSLERE SİLAHI BEN KENDİM TESLİM ETTİM"
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 70. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nden getirilen Onur Özbizerdik ile avukatları hazır bulundu. Özbizerdik'ten şiddet gördüğü gerekçesiyle gündeme gelen sevgilisi Melis Çakır da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Mahkeme hakimi ilk olarak Özbizerdik'e hakkında hazırlanan iddianameyi okudu. İddianamede yer alan, "silah üzerinde yakalandı" yönünde tutulan polis raporunu kabul etmediğini dile getiren Onur Özbizerdik, "Restorana gelen polisler, üzerimde silah varmış diye ihbar olduğunu söylediler. Ben de silahın arabada olduğunu söyledim. Polislerle birlikte arabaya gittik. Sürücü koltuğunun altına sakladığım silahı kendi elimle polislere teslim ettim" dedi.

"ŞİDDETİN İÇİNDE BÜYÜDÜM. ATIŞ POLİGONUNA SAHİP BİR EVİMİZ VARDI"
Daha sonra konuşmasına devam eden Özbizerdik, "Kendimi korumak için 12 yıldır silah taşıdığım doğrudur. Şiddetin içinde büyüdüm. Öyle ki atış poligonuna sahip bir evimiz vardı. Son zamanlarda hayatımı düzene sokmaya çalışıyordum. Tövbe etmiştim. Tarabya Spor Kulübüne de fahri başkan olmuştum. Nişanlımla birlikte evcil hayvan besliyorduk. Balık restoranında yemek yerken polisler geldi. Silahı sordular. Silah arabadaydı kendi ellerimle teslim ettim" diye konuştu.

"SİZE SÖZ VERİYORUM BİR DAHA SİLAH KULLANMAYACAĞIM"
Cezaevinde, 33 gündür tek başına bir koğuşta kaldığını anlatan Onur Özbizerdik, "Çünkü, suçlara göre herkesi ayırmışlar. Benim gibi silah taşımak suçundan cezaevinde yatan başka kimse yokmuş" diye konuştu. Özbizerdik son olarak, mahkeme hakimine "Eğer bana bir şans tanırsanız size söz veriyorum bir daha silah kullanmayacağım" ifadesini kullandı.

AVUKAT: "KÜÇÜK YAŞTA ANNESİ GÖZLERİNİN ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR"
Daha sonra söz alan avukatları da Onur Özbizerdik'in tahliyesini talep etti. Avukat Ali Rıza Dizdar, "Ben sanığı küçüklüğünden beri tanırım. Küçük yaşta annesi gözlerinin önünde öldürülmüştür. Bu bir travmadır. Bu yüzden kendisinin kontrol altında tutulması gerektiğini biz de düşünüyoruz. Hatta şayet yasal olarak mümkünse bir tedbir verilmesini bile isterim" dedi.

AVUKAT: "MÜVEKKİLİM MEDYADA ÇIKAN HABERLER ÜZERİNE TUTUKLANDI"
Özbizerdik'in avukatlarından Baran Akkaya ise müvekkilinin tutuklanmasında medyada çıkan haberlerin rolünün büyük olduğunu ileri sürdü. Avukat Akkaya, "Müvekkilim hayatını normalleştirmeye çalışırken, kız arkadaşını dövdüğü iddiasıyla bazı haberler ve kızın yaralı fotoğrafları çıktı. Müvekkilim sevgilisini dövmedi. Sevgilisi merdivenlerden düştüğü için yaralanmıştı. Sevgilisi şuan burada ve müvekkilimle arasında sorun olmadığını göstermek için gelmiştir" diye konuştu.
Özbizerdik avukatının bu konuşması üzerine araya girerek, "4-5 tane vurdum ama o hale ben getirmedim" dedi.

SEVGİLİSİ TAHLİYE KARARINI SEVİNÇLE KARŞILADI
Duruşmaya verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme hakimi, Onur Özbizerdik'in ruhsatsız silah taşıyarak 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ettiği gerekçesiyle 1 yıl 10 ay hapis ve 3 bin 600 TL adli para cezasına mahkum etti. Mahkeme, "ceza miktarını" göz önüne alarak Özbizerdik'in tahliyesine karar verdi.
Özbizerdik'in sevgilisi tahliye kararını sevinçle karşıladı.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU
Silahlı yaralama ve sevgilisine şiddet gösterdiği iddialarıyla gündeme gelen Onur Özbizerdik, Sarıyer'de bir restoranda arkadaşıyla birlikte yemek yediği sırada polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış, ruhsatsız silah bulundurmak gerekçesiyle 13 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Hakkında iddianame hazırlanan Özbizerdik'in, "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermiler satın alma ve taşıma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

)