Mersin'de iş yerlerini soyan hırsızlar önce güvenlik kamerasına sonra polise yakalandı.

Güvenlik kameralarına yakalanmamak için yüzlerini kapatan hırsızların taktiği işe yaramadı. Polisin çalışmaları ile yakalanan 4 hırsızlık şüphelisi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre, Mersin şehir merkezinde yaşanan hırsızlık olayı öncesi arabayla iş yerinin önüne gelen şüpheliler, önce etrafı kolaçan edip kimsenin olmadığından emin oluyor. Görüntülenmemek için yüzlerini kapatan iki kişi, sabahın erken saatlerinde işbaşı yapıyor. Gözlerine kestirdikleri iş yerinin kapısını zorlayan şahıslar, ilk denemede başarılı olamıyor. İkinci denemede kapıyı açan şüpheliler ilk hedef olarak duvardaki televizyona yöneliyor, yerinden kolayca söktükleri televizyonu masanın üzerine bırakıyor. Bununla yetinmeyen şahıslar, çekmeceleri, dolaplar tek tek arayıp ne varsa topluyor. İşbaşında rahat tavır sergileyen şüpheliler, bir ara dışarıdan görülme kaygısı ile saklanıyor, daha sonra ise çaldıkları eşyalarla iş yerinden ayrılıyor.

Polis ekipleri, yüzlerini olay sırasında tanınmamak için kapatan hırsızlık şüphelilerini titiz bir çalışma sonucu yakaladı. 13 iş yerini soyduğu iddia edilen zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramada çaldıkları LCD televizyonlar ve bilgisayarlar ele geçirildi. Mahkemeye çıkarılan U.T., E.Ç., M.Ç. ve A.E. tutuklandı.