Naci YÖNER / İstanbul, () - MALTEPE Gülsuyu'nda 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı olaylara ilişkin davanın bugünkü duruşması baştan sona gergin ve olaylı geçti. Duruşma sonrası, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik ile babası İbrahim Gedik, Anadolu Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

Anne Nuray Gedik, bugünkü duruşma sırasında kendilerini destekleyenlerin ve avukatların saldırıya uğradığını ve sanıklardan Hakan Taşan'ın, kendisini uzaktan işaret ederek ölümle tehdit ettiğini söyledi. Nuray Gedik, şunları söyledi:

“Buraya tutuksuz yargılanan çeteler geldi ve bunlar içeriye elini kolunu sallayarak, girişteki güvenlik cihazından çok rahat bir şekilde bıçakla geçtiler. Duruşma salonuna kadar girdiler, orada arkadaşlarımıza saldırdılar, birine bıçak çektiler ve dışarı çıkarttık onu. Polisler sonra onu gözaltına almış. Bence gözaltına almadılar, korumaya aldılar diye düşünüyorum. Sonrasında bir arkadaşımızı da tehdit etmiş. 'Ben senin çalıştığın yeri biliyorum, görüşeceğiz seninle' gibisine… Sonra salondan çıkarken de arbede yaşandı. Zafer Turan bize saldırdı. Şişe attılar, Allahuekber, tekbir diyerek bize, avukatlarımıza saldırdılar. Hatta Engin avukatımızın sırtında darp izleri var."

Baba İbrahim Gedik de, "Zehir insanları yok eder. İnsanların dili, dini, ırkı farketmez. Adam gibi onurlu yaşamak lafla olmuyor. Sözle değil, özle olur" dedi.



ADLİYE ÇEVRESİNDE ÖNLEMLER

Öte yandan polis, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Adliye önünde toplanan gruplar, "Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür" yazılı pankart açtı.

Davayı izlemeye gelenler, Grup Yorum üyelerinin şarkı ve türküleriyle halay çekti.