Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri, Eğitim Bir-Sen üyesi müdürlerin dışında tüm eğitim yöneticilerinin görevden alındığı gerekçesiyle eylem yaptı.
Valilik önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, 'AKP'nin memuru olmayacağız' sloganı attı. Grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, görevden alınan 20'ye yakın okul müdürünün başarılı çalışmaları ile kendilerini Zonguldak kamuoyuna kanıtlayan yürekli insanlar olduğunu söyledi. Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaşanan çirkinlikler sonucu pek çok gönül kırılırken, tecrübenin de ayaklar altına alındığını savunan Ören, şöyle konuştu:
"Liyakat ve adalet yok sayılmıştır. Bu yanlış uygulama ile artık Milli Eğitim'de kariyer ortadan kaldırılmıştır. Bu yanlış sistemi hayata geçiren ve ona omuz veren siyasi yapılar ve sarı sendikalar er veya geç bunun hesabını vereceklerdir. Zira bugünkü Milli Eğitim, yanlış bir geleneği başlatmıştır. Artık işini bilen ehil insanlar değil siyasete yakın kişiler yönetici olabileceklerdir."
Kalabalık, basın açıklamasının ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI