SAMSUN'da 19 kız öğrenciye sözle ve elle tacizde bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan Okul Aile Birliği Başkanı 38 yaşındaki Fatih G., 'sarkıntılık' suçundan 15 yıl hapis ve 'cinsel taciz' suçundan da 35 bin 840 lira para cezasına çarptırıldı. Bir kız öğrenciye karşı işlediği öne sürülen cinsel istismar suçundan beraatine karar verilen Fatih G., cezaevinde yattığı süre gözönünde bulundurularak tahliye edildi.
Olay yaklaşık 2 yıl önce İlkadım İlçesi'ndeki bir lisede meydana geldi. O tarihte lisenin Okul Aile birliği Başkanı olan evli ve 2 çocuk babası Fatin G., iddiaya göre 19 kız öğrenciye çeşitli tarihlerde, "Milli Eğitim Bakanlığı yeni uygulama başlattı, bekaret testi yapılacakmış. Siz de teste gidebilirsiniz. Eğer böyle bir sorununuz varsa ben ilaç mümessiliyim, ben de ilaç var, size vereyim" diyerek elle ve sözle tacizde bulundu. Tacize uğrayan kız öğrenciler okul idaresine durumu bildirdi. Kız öğrencilerin şikayeti üzerine okul idaresi olayı polise bildirdi. Şüpheli ihbar üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'sarkıntılık şeklinde çocukların cinsel istismarı ve cinsel taciz' suçlarından her bir öğrenci için hakkında 3- 15 yıl arası hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Fatih G. karar duruşmasında hazır bulundu. Sanık avukatı Hakan Ecevit Gürünlü yaptığı savunmasında muvekkiline komplo kurulduğunu söyleyerek, "Müvekkilimi uzun zamandır tanırım. Tek suçu insanlara yardımcı olmak ister ve bu nedenle çok konuşur ve gevezedir. Tutamayacağı sözler verir. Müvekkilimin cinsel taciz suçunu işlediğine dair mevcut bir delil yoktur. Beraatini istiyorum" dedi.

Daha sonra son sözü sorulan Fatih G., "Ben toplamda 20 günlük Okul Aile Birliği Başkanlığı yaptım. Yargılama sırasında mağdurların karşısına geçip tek tek cevap vermek isterdim. Buraya gelerek ifade veren mağdurların bazıralının 'Aaa bu adam mı?' dediklerini öğrendim. Ben suçsuzum, beraatimi istiyorum" diye konuştu.
İfadelerin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanığı 4 kız öğrenciye karşı 'sarkıntılık' suçundan toplam 15 yıl hapis, 15 öğrenciye karşı basit cinsel saldırı suçundan toplam 35 bin 840 lira para cezası, bir kız öğrenciye karşı işlediği öne sürülen cinsel istismar suçundan da beraatine karar verdi. Ardından cezaevinde yattığı süre gözönünde bulundurularak tahliye edildi.