ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde, hastalanan çocukları 4 yaşındaki Muhammet Emin Şimşek'i Karabük'e hastaneye götürürken Filyos Çayı'na uçan otomobilde ölen öğretmen Serpil- Ökkeş Şimşek çiftin cenazeleri memleketlerine gönderildi. Muhammet Emin'i çayda arama çalışmaları ise sürüyor.

Dün, Zonguldak-Karabük yolunun Yenice Ören Köyü Mevkii'nde meydana gelen kazada 31 yaşındaki Ökkeş Şimşek yönetimindeki otomobil, virajı geçtikten sonra kontrolden çıkarak Filyos Çayı'na uçtu. Sudan çıkarılan otomobilde Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Ökkeş Şimşek ile eşi Çaycuma Şehit Hasan Yağlı İlkokulu Ana Sınıfı öğretmeni 30 yaşındaki Serpil Şimşek'in cesetleri bulundu.
Ökkeş Şimşek'in emniyet kemerinin takılı olduğu, eşinde ise kemer olmadığı belirlendi. Çayda sürüklenen Muhammet Emin'in, hasta olması nedeniyle annesinin kucağında önde oturduğu, kaza sırasında kırılan sağ ön camdan fırladığı belirlendi.

Araçta sıkışan Serpil Şimşek'in cesedi, ölüm nedeninin boğulma olup olmadığının belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 
Ökkeş Şimşek'in cenazesi, sabah Çaycuma Devlet Hastanesi morgunda ailesine teslim edildi. Evinin önünde helallik alınması ardından Siteler Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Kaymakam Serken Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, daire ve okul müdürleri ile öğretmenler cenazeye katıldı.

Oğlunun tabutu başında taziyeleri kabul eden Ejder Şimşek gözyaşı döktü. Anne Yüksel Şimşek ise "Dayanamıyorum, Allah'ım sabır ver. 1 yıldır oğlumu, gelinimi, torunumu görmüyorum. Çaycuma'yı çok seviyorlardı. Selvi boylu oğlum. Torunum Muhammet bulunamadı. Allah'ım sabır ver bana" diyerek ağıt yaktı. Ökkeş Şimşek'in cenaze namazının ardından Serpil Şimşek için de gıyabi cenaze namazı kılındı. Ökkeş Şimşek'in cenazesi, cenaze aracına konularak Gaziantep'e gönderilirken, Serpil Şimşek'in Ankara'da toprağa verileceği belirtildi.

Öte yandan Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ve Karabük Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri çayda Muhammet Emin'i arama çalışmalarını sürdürüyor. Suda görüş mesafesinin sıfır olması nedeniyle dalış yapamayan dalgıç ekibi, çayın kıyı bölgelerinde tarama yaparak aramaya devam ediyor.