MİDİBÜSÜN FRENİ PATLADI İDDİASI
Üniversite öğrencilerini taşıyan midibüs kazası sonrasında arkadaşlarını kaybeden öğrencilerin Çay Devlet Hastanesi morgundaki bekleyişi sürüyor. Öğrencilerin bulunduğu ikinci midibüsün kaza anında önde olduğu, freni patlayan midibüs sürücüsü Yusuf Zeybek'in korna çalarak önündeki midibüsten yol vermesini istediği iddia edildi. Araçlara çarpmamak için midibüsü düz bir şekilde şarampole sürdüğü belirtilen Zeybek'in hızla ilerleyen aracın kayalıklara çarpmasını engelleyemediği öne sürüldü.
2 YARALININ DURUMU AĞIR
Kazada yaralanan 19 yaşındaki Büşra Özkaraman'ın Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde, Sera Şakar'ın ise Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavileri sürüyor. Durumlarının kritik olduğu belirtilen iki öğrencinin de hayati tehlikelerinin sürdüğü kaydedildi.
YURTDIŞINDAN TEKLİF ALMIŞTI
Kazada yaşamını yitiren Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Sena Öz'ün, Antalya Manavgat 1'inci Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması'nda gümüş madalya kazandığı öğrenildi. Öz'ün ayrıca okul arkadaşlarıyla birlikte katıldığı Balıkesir Yöresel ve Ulusal Yemek Yarışması'nda, 'kuzu yarışması gençler' kategorisinde 2 gümüş madalya, grup olarak 'en iyi dostluk ödülü' ve 5 altın madalya kazandığı, Bolu 1'nci Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonası'nda ise 1 gümüş madalya, 2 bronz madalya ve 'yılın en iyi üniversitesi' kategorisinde bronz madalya aldığı belirtildi.
Katıldıkları birçok yarışmalardan arkadaşlarıyla birlikte madalyalarla dönen Manavgatlı Sena Öz'ün bu yıl Antalya'daki bir otelde staj yapacağı, Türkiye'de de faaliyet gösteren bir firmanın yurtdışındaki otellerinden çalışma teklifi aldığı öğrenildi. Arkadaşları, genç kızın mezuniyetinin ardından yurtdışında mesleğini geliştirmek istediğini anlattığını söyledi.

FOTOĞRAFLI