Faruk ÇARK / ÖDEMİŞ (İzmir), () - İZMİR'in Ödemiş merkezli toplam 3 kentte FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yapılan 'Gölbaşı 6' adlı operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 34 şüpheliden 23'ü yakalandı.
Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bu sabah, Ödemiş merkezli Kocaeli ve Antalya'ya kentlerinde 'Gölbaşı 6' adlı operasyon düzenlendi. Haklarında gözaltı kararı bulunan, işadamlarının da aralarında oyduğu çeşitli meslek gruplarından 34 kişi'den 23'ü yakalandı.  Diğerlerinin yakalanması için çalışmaların sürüdüğü bildirildi.
Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 ABD dolarlık 2 banknot, 1 tabanca, tabancaya ait 165 mermi, 3 av tüfeği, av tüfeğine ait 118 fişek ve 5 kutu barut, örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildiği belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler ise sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Şüphelilerin 'himmet toplamak suretiyle örgüte maddi destek ve finansman sağlamak', 'silahlı terör örgütünün yöneticisi ve üyesi olmak', 'terör örgütü adına faaliyetlerde bulunmak' ve 'örgüte eleman temin etmek' suçlarından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
FOTOĞRAFLI