MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında Çağçağ Caddesi'nde bu sabah el yapımı patlayıcıyı imha etmek isteyen güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler roketatarla ateş açtı.

Saldırıda 3 asker şehit oldu, 14 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralı askerler Nusaybin ve Mardin Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı.

Nusaybin'de hendek kazan, barikat kuran, el yapımı patlayıcı döşeyen PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmeleri için 14 Mart'ta başlatılan operasyonlar devam ederken, bu sabah saat 05.45'de Çağçağ Caddesi yakınlarında yola yerleştirilen el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirmeye çalışan güvenlik güçlerine, PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya güvenlik güçleri de karşılık verirken, çatışmada 3 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı. Yaralanan askerler, Nusaybin ve Mardin Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alırdı.

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 3 askerin şehit olduğunu, 14 askerin de yaralandığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"01 Mayıs 2016 Pazar günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 14 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

GENELKURMAY: NUSAYBİN'DE 3 ASKER ŞEHİT OLDU, 14 ASKER YARALANDI

GENELKURMAY Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 3 askerin şehit olduğunu ve 14 askerin yaralandığını bildirdi. Genelkurmay'ın yazılı açıklamasında, yaralı askerlerin hastaneye sevk edildiği ve tedavilerine devam edildiği belirtilerek, şöyle denildi: "01 Mayıs 2016 Pazar günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 14 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Kahramanmaraş'a şehit acısı düştü

 

Mücahit YOLCU/ KAHRAMANMARAŞ,(DHA)- MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan 3 askerden 35 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal'ın acı haberi, memleketi Kahramanmaraş'ta yaşayan ailesini yasa boğdu. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Duyğal, en son 10 aylık kızı Meyra'yı öperken çekilen fotoğrafını paylaşmıştı.

Nusaybin'de, sürdürülen operasyonlar sırasında şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal'ın şehadet haberi, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve askeri yetkililer tarafından Kahramanmaraş'ın Binevler Mahalllesi'nde yaşayan annesi Ayşe Duyğal ile Beşnisan Mahallesi'nde yaşayan eşi Sibel Duyğal'a verildi.

Babası Şükrü Duyğal'ın 6 yıl önce trafik kazasında yaşamını yitirdiği şehidin annesi Ayşe Duyğal ile eşi Sibel Duyğal acı haberle sinir krizi geçirdi. Acılı aileye hazır bekletilen sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken, her iki ev ve çevresine Türk bayrakları asıldı.

KAYINPEDERİ: 'İYİYİM BABA' DEDİ

Şehidin kayınpederi Mustafa Çakırbay, damadıyla en son dün akşam telefonla görüştüğünü ve kendisinin iyi olduğunu anlatarak şunları söyledi:

"Kötü haber aldık. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Canım ciğerim benim. Yazık yazık her gün şehit geliyor. İzindeydi buraya gelecekti, tayini çıkacaktı bir kaç gün sonra. Ama olacak işte. Damatla en son dün akşam görüştük. Kendisini sürekli soruyorum çocuklara ama görevde olabilir diye aramıyorum. 'İyiyim baba' dedi. Fazla da konuşmadık, kendisine iyi bakmasını söyledim."

10 AYLIK KIZINI ÖPERKEN FOTOĞRAFINI PAYLAŞMIŞTI

2'si erkek 3 çocuk babası şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal, sosyal medya hesabından en son en küçük çocuğu olan 10 aylık kızı Meyra'yı öperken çekilen fotoğrafını profil fotoğrafı yaparak paylaşmıştı. Fotoğrafta Nusaybin'de olduğunu ve bir süre sonra tayininin çıkacağını yazan şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal'ın Tunceli Jandarma Özel Harekat Taburu'ndan geçen ay geçici görevle Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gittiği öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Duyğal'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Adana'ya şehit ateşi düştü


Salih ÜÇTEPE/ADANA, (DHA) - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Serdar Yıldırım'ın Adana'daki evine ateş düştü.

Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı PTT Evleri Mahallesi'nde ailesi ile birlikte oturan şehidin eşi Yasemin Yıldırım'a acılı haber askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı. Şehit eşi Yasemin Yıldırım, acı haberle gözyaşına boğuldu.

Oğlunun şehit olduğu haberini Aladağ İlçesi'nde haber alan acılı baba Halil Yıldırım ile eşi Teslime Yıldırım da şehidin evine geldi. Aile gözyaşlarına boğulurken, şehidin yakınları ile komşuları eve akın etti. Şehit evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Nusaybin şehidi Uzman Çavuş'un Bartın'daki evine ateş düştü



Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA) - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında şehit olan askerlerden 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç'un Bartın'ın Kumluca Beldesi'ndeki baba evine ateş düştü. Şehidin evine dev Türk bayrağı asılırken Oruç'un ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlarda Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç şehit oldu. Bartın'ın Ulus İlçesi'ne bağlı Kumluca Beldesi'nde oturan şehidin yakınlarına acı haberi Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir verdi. Oğullarının şehit haberini alan baba Sefer Oruç ile annesi Nazife Oruç gözyaşlarına boğuldu. Şehit Sinan Oruç’un 3 katlı evine ve sokağına dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin evinin önünde Kuran-ı Kerim okundu. İmam Hatip Ortaokulu'nda memur olarak görev yapan baba Sefer Oruç yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. 2011 yılında Tunceli 1'inci Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda göreve başlayan Sinan Oruç'un 2010 yılında askerden geldikten sonra iş bulamadığı için bir yıl sonra sözleşmeli uzman çavuş olarak göreve başladığı öğrenildi.

Şehit haberiyle üzüldüklerini belirten Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, "Kumluca merkezde tanıdığımız bir arkadaşımızdı. Çok üzgünüz. Sabah saatlerinde aldık acı haberi. Hepimizin başı sağolsun, vatan sağolsun" dedi.
Nezir GÜNEŞ - Ahmet AKKUŞ / MARDİN (DHA)