İbrahim ASLAN/SİNOP, () - SİNOP'ta iki hafta önce küçük yaştaki çocukların evlenmesiyle ilgili sözleri nedeniyle tepki gören Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız'ın vereceği konferansa tepki eyleminde çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 17 kişi, bugün adliyeye sevk edildi.
Sinop'ta geçen 12 Mayıs'ta meydana gelen olayda, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı yazar Nureddin Yıldız, 'Bu Zamanın Sabrı' konulu konferans vermek üzere Sinop'a geldi. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sinop Şubesi tarafından organize edilen, Sinop Atatürk Spor Salonu'ndaki konferans için kente gelen Yıldız'a salon önünde toplanan bir grup tepki gösterdi. Küçük yaştaki çocukların  evlenmesiyle ilgili sözleri tepki gören Nureddin Yıldız'ın konferans vermesini istemeyen Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri protesto gösterisi yaptı. Atatürk Spor Salonu'na kadar yürüyen grup, polis tarafından kurulan barikatı yıktı. Polis gruba müdahale etti. Olayların büyümesi üzerine konferans iptal edildi.
İddiaya göre protesto eylemine katılan 19 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı soruşturması sonrasında gözaltı kararı çıktı. 'Halkı galeyana getirme, izinleri alınmış olan konferansın yapılmasına engel olma, izinsiz eylem yapma ve polise mukavemet' suçları iddiasıyla 19 kişiden 17'si dün gece polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara destek olmak isteyen bir grup vatandaş da İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde bekledi.
Bu sabah polisteki işlemleri tamamlanan 13 kişi adliyeye çıkarıldı. 4 kişinin ise polisteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Adliye önünde yine bir grup vatandaş destek için bekledi. Polis adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı. 

FOTOĞRAFLI