NİĞDE'DE tarım ilacı üretimi yapan bir fabrika, tamamen yandı.
Organize Sanayi Bölgesi'nde tarım ilacı üretimi yapılan bir fabrikada saat 23.20 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle fabrikanın her yerini kaplayan yangını fark eden gece bekçisi, durumu itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede gelen Niğde Belediyesi İtfaiye ekiplerine çevre ilçelerden de destek istendi. Bor, Altunhisar ve Sazlıca belediyelerinden gelen itfaiye ekiplerinin de desteğiyle, fabrikadaki yangın 2 saatte kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiği sırada fabrikada alevlerin arasında kalan kimyasal maddeler, zaman zaman patlamalara neden oldu.
Niğde Vali Yardımcıları Hanlar İden, Abdullah Uçgun, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Altunbaş gelerek itfaiye ekiplerinin müdahalesini yerinde inceledi. Fabrika sahibi Mustafa Demirkaplan ise şaşkın bakışlarla fabrikasının yanışını izledi. Demirkaplan, yangının kontrol altına alınmasının ardından itfaiye erlerinden bilgi aldı.
Yangını 2 saatte kontrol altına alan itfaiye ekiplerine, yanarak havaya karışan kimyasal maddelerden zehirlenmemeleri için ayran dağıtıldı. Fabrika kullanılmaz hale getirirken 30 milyon TL'lik zarara da neden olduğu belirtildi. Yapılan ilk incelemelere göre, yangının elektrik kontağından çıktığı bildirildi. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI