Uğur MART/NİĞDE, () - NİĞDE'de kızının eski nişanlısı 29 yaşındaki Serkan Gültekin'i öldürdükleri iddiasıyla aranan 42 yaşındaki Ercan Aydın ile oğlu 17 yaşındaki M.A. jandarmaya teslim oldu.
Olay, geçen 23 Kasım'da Niğde'nin Hıdırlık Mevkii'nde meydana geldi. Bir otoparkta çalışan Serkan Gültekin, iddiaya göre bir süre önce ayrıldığı ismi açıklanmayan nişanlısının babası Ercan Aydın ve kardeşi M.A. tarafından pompalı tüfekle açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Niğde Devlet Hastanesi'ne götürülen Gültekin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ercan Aydın ile oğlu olay yerinden kaçtı.
Polis tarafından her yerde aranan baba oğul Niğde merkeze bağlı Yeşilgölcük Beldesi'ndeki jandarma karakoluna teslim oldu. Buradaki işlemlerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen şüphelilerden M.A.'nın ifadesinde Serkan Gültekin'e önce otomobille çarpıp düşürdüklerini, ardından da kendisinin pompalı tüfekle 4 el ateş edip öldürdüğünü söylediği belirtildi.
Sorgularının ardından Ercan Aydın ile M.A., adliyeye sevk edildi. Çelik yelek giydirilen zanlıların adliyeye getirilişi sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı. Baba oğul, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

FOTOĞRAFLI