MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı keskin nişancının kanas ile açtığı ateş sonucu şehit edilen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Şahin'in memleketi Niğde'de oturan anne Meryem Öksüz ile baba Cumali Şahin acı haber ile yıkıldı.

Şehidin yıllar önce boşanan anne ve babasına acı haber ayrı ayrı verildi. Niğde Vali Yardımcısı Özgür Körüklü ile İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın'ın da aralarında bulunduğu heyet, ilk olarak Şahinli Mahallesi'nde oturan şehidin 45 yaşındaki annesi Meryem Öksüz'ün evine gitti. Acı haber karşısında fenalaşan şehidin annesine, hazırda bekleyen sağlık ekibi müdahale etti.

Çocuğunun şehadet haberini alan anne Meryem Öksüz'ün evine yakınları ve komşuları akın etti. Şehidin annesinin evine Türk Bayrağı asıldı. Heyet daha sonra sağlık ekibiyle birlikte şehidin 55 yaşındaki babası Cumali Şahin'in İlhanlı Mahallesi'ndeki evine gitti. Şehit haberiyle yıkılan baba Şahin'e sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin babasının evine de Türk Bayrağı asılırken, yakınları ve komşuları taziye için eve akın etti.

Şehit Mustafa Şahin'in 4 yıllık asker ve 2'si üvey 5 kardeşten en büyüğü olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin, yarın Mardin'deki törenin ardından memleketi Niğde'ye getirileceği ve burada toprağa verileceği belirtildi.