'SANIKLAR MAHKEMEYE GETİRİLMELİ'
Duruşma sonrası adliye önünde bir değerlendirme yapan IŞİD'cilerin öldürdüğü kamyon şoförü Turan Yaşar'ın ailesinin avukatı Ali Çil, sanıkların yine mahkemeye getirilmemesine tepki gösterdi. Bugünkü duruşmada SEGBİS üzerinden bağlantı kurulamadığını hatırlatan Çil, sanıkların kayıp olduğunu öne sürdü. Davada tutukluların bulunduğunu ve bu nedenle de duruşmaların CMK'ya göre her ay yapılması gerekirken 3-4 ay ertelendiğini ifade eden Çil, şunları söyledi:
"Eğer 5 yıl içerisinde bu dava bitmezse sanıklar dilekçe ile dışarı çıkacak. Buradaki esas tehlike bu. İlave bir şey yok, eski durum devam ediyor. Buradaki en temel sorun, Yargıtay aşaması dahil 5 yıl içerisinde bitmesi gerekiyor. SEGBİS sistemine ben bu tür davalarda karşıyım. Çünkü mahkeme ve sanık hiçbir araya gelmedi. Dava bitene kadar da bir araya gelmeyecek. En basit hakaret davasında bile sanık zorla getiriliyor. Burada 17 yaralı 3 ölü var fakat sanıkları mahkemeye getiremedik. SEGBİS CMK ruhuna aykırı. Sanıkların mahkemeye mutlaka gelmesi gerekiyor. Hakimle sanık göz göze gelecek. Mağdur yakınlarıyla sanık göz göze gelecek. Herkesle göz göze gelecek. Bunlara belki sorulacak sorular var ama maalesef böyle bir davada hiç kimseyi bugüne kadar bir araya getiremedik."
'MAHKEME GÜNÜNDE TERCÜMAN BULUNAMIYOR'
Şehit polis Adem Çoban'ın kardeşi Ramazan Çoban ise adalet istediklerini belirterek "Sanıkları net görmediğimizden dolayı sıkıntılar var. Daha önceki mahkemelerde görünüyordu ama şimdi hiç Ankara'daki sanıklar gözükmedi. Bağlantı kurulmadı. Tercümanlar bulunamamış. 2 aydan beri belli olan mahkeme gününde tercüman bulunamamış. Ben buraya adalet için geliyorum. Adaletin de buradan çıkacağını umut ediyorum" diye konuştu.
Şehit babası Mevlüt Çoban ise, "Durmadan hakim değişiyor. Sanıklara biran önce cezaların verilmesini istiyorum. Sanıkların buraya getirilmesini istiyorum. Sanıkların mahkemede bulunmasını istiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI