Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, () - ERZURUM'da üzerine kuma getirildiği için intihar eden Netice Barçın'ın ölümü ile ilgili olarak savcının yaklaşık 5 ay önce mütalaa vermesine karşın karar çıkmaması baba Necati Kayık'ın tepkisine neden oldu. Necati Kayık, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.
Merkez Palandöken ilçesinin Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde 3 Haziran 2012 günü meydana gelen olayda, 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Netice Barçın oturdukları apartmanın 4'üncü katından atlayarak intihar etti. Kızının ölümünden damadı 31 yaşındaki Kamil Barçın ve 34 yaşındaki kuma Esengül Nikbay'ı sorumlu tutan baba Nacati Kayık şikayetçi oldu. Bunun üzerine Kamil Barçın ve Esengül Nikbay hakkında geçtiğimiz yıl Ocak ayında Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Geçtiğimiz 8 Mayıs günü görülen duruşmada savcının mahkemeye sunduğu mütalaada Kamil Barçın'ın eşi Netice Barçın'a yönelik 'eziyet' suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar olmak üzere toplam 7 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Savcı, kuma Esengül Nikbay'ın da Netice Barçın'a yönelik daha önceden 'kasten yaralama' suçunu işlediğini belirterek 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.
"NEREDE BU DEVLET ?" 
4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde mütalaa sonrası bugün görülen 3'üncü celsede Kamil Barçın'a ek savunma süresi verildiği için karar çıkmadı. Netice Barçın'ın babası Necati Kayık, duruşmanın Kasım ayına ertelenmesi üzerine adliye koridorunda "Bu nasıl adalet? Yeter artık. Kızım öleli kaç yıl oldu? Nerede bu devlet, nerede bu hakim?" diye bağırarak gözyaşı döktü. Necati Kayık yakınları ve polis tarafından güçlükle adliyeden çıkarıldı.

FOTOĞRAFLI