KAYSERİ’de küskünleri barıştırmak için 200 TL ve bir çeyrek Cumhuriyet altını karşılığında muska yazdığı iddia edilen ev kadını 52 yaşındaki Saadet D., "Dini inanç ve duyguları istismar etmek suretiyle dolandırıcılık" suçundan 1 yıl 8 ay hapis, 500 TL para cezası verdi.

Olay, 29 Mart’ta merkez Kocasinan İlçesi Fevziçakmak Mahallesi, Kolej Caddesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Yeğen R.S., eşinden ayrılan amcasının yeniden eşiyle bir araya gelmesi için, küskünleri barıştırmak amacıyla muska yazdığı belirtilen Saadet D.’ye gitti. Yeğen R.S.  muska için 200 TL para ve 1 çeyrek altın verdikten sonra, dolandırıldığını düşünerek polise başvurdu. 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz yargılanan Saadet D. ve avukatı hazır bulunurken, şikayetçi R.S. davaya katılmadı. Suçlamaları kabul etmeyen Saadet D.,  savunmasında şöyle dedi:

"Allah şahittir böyle bir şey yapmadığıma. İster tutuklayın, ister serbest bırakın. R.S. benim komşumdur. İftiracı, hatta cincilik işleriyle uğraşan bir kadındır. Ben R.S.’nin evine sürekli gelip giderim. İki gün beni sürekli telefonla aradı, cevap vermedim. Bana 'Sen görürsün' dedi ve bunu yaptı. Halbuki onu 22 yaşında hayatını kaybeden kızımın yerine koydum."

Şikâyetçi olan R.S., polise verdiği  ifadede, yurt dışında oturan amcasının eşinden ayrılmak üzere olduğu için telefondan ulaştığı Saadet D’ye konuyu aktardığı belirtilirken Saadet D.’nin, "Ben bu işi yaparım. Zaten 7 tane hoca ile çalışıyorum. Benim emrimde cinler var. Amcanı çağır gelsin. Ancak, bu işten 200 TL ve1 çeyrek altın alırım. Aldığım bu çeyrek altını cinlerim dövüp tekrar verecek ve amcan üzerinde taşıyacak" dediği öne sürüldü..

Mahkeme heyeti, sanığa, 'Dini inanç ve duyguları istismar etmek suretiyle dolandırıcılık' suçundan 1 yıl 8 ay hapis ve 500 TL ceza verdi. Tutuksuz yargılanan Saadet D.’ye 2 yıl denetimli serbestlik cezası da verildi.