Ümit TÜRK/İSTANBUL, () BEŞİKTAŞ- Rize maçı dönüşü, Beyoğlu'nda 15 Eylül'de 2014'te, bir aracın motosikletine çarpması sonucu hayatını kaybeden Gökhan Keptiğ davasında, mahkemenin yaptığı keşif doğrultusunda hazırlanan Adli Tıp raporu mahkemeye ulaştı. Rapora göre, sanık Zafer Kadife 'asli kusurlu', bulundu. Olayda hayatını kaybeden motosiklet sürücüsü Gökhan Keptiğ için ise 'tali kusurlu' olduğu yönünde görüş bildirildi. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya 9 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Zafer Kadife ile Keptiğ'in eşi Elif Bilgin Keptiğ, ağabeyi Ayhan Keptiğ ve ablası Ayfer Bora katıldı.

"ŞERİT İHLALİNDE BULUNMASI NETİCESİNDE..."
Adli Tıp Kurumu İstanbul Trafik İhtisas Dairesince mahkemeye gönderilen 15 Ekim 2015 tarihli raporda sanık Zafer Kadife'nin iki yönlü yolda seyir sırasında, seyrini kendine ait şerit içerisinde sürdürmediği, karşı istikametten gelmekte olan motosikleti gördüğünde etkili fren tedbirine başvurmadığı ifade edildi. Sürücünün olay mahalli yolun eğimli olduğunu dikkate almayıp hızını mahal şartlarına göre ayarlamadığı kaydedildi. Zafer Kadife'nin, karşı istikamet şeridine girerek şerit ihlalinde bulunması neticesinde meydana gelen kazada dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışları ile 'asli kusurlu' olduğu belirtildi.

"ZAMANINDA ETKİN TEDBİR ALMADI"
Raporda kazada hayatını kaybeden Gökhan Keptiğ'in ise, motosikleti ile iki yönlü yolda seyri sırasında karşı istikametten gelip istikamet şeridine giren sanık sürücü yönetimindeki otomobil nedeniyle yeterince yolun sağına yanaşıp manevra kabiliyeti yüksek aracıyla zamanında etkin tedbir almadığı ifade edildi. Keptiğ'in meydana gelen kazada dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışları ile 'tali kusurlu' olduğu ifade edildi.

"OLASI KASTLA İŞLEDİĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİZ"
Söz alan Keptiğ ailesinin avukatı Dilan Işık, Adli Tıp Kurumu'nun sanık hakkında verdiği 'asli kusurlu' raporuna bir diyeceklerinin olmadığını, maktul hakkında verilen 'tali kusurlu' raporunu ise kabul etmediklerini belirtti. Avukat Işık, "Sanığın asli kusurlu olduğu sabit olmuştur. Atılı suçu olası kastla işlediği düşüncesindeyiz. Bu nedenle tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi.

"ARTIK TUTUKLANMASINI İSTİYORUZ"
Eşi Elif Bilgin Keptiğ ise "Adli Tıp Raporu da söylediklerinin yalan olduğunu bunun bir cinayet olduğunu açıkça gösteriyor. Biz artık tutuklanmasını istiyoruz" dedi.

"YENİDEN RAPOR ALINMASINI TALEP EDİYORUZ"
Zafer Kadife'nin avukatı Yeliz Boyraz da "Adli Tıp Genel Kurulu'ndan, İstanbul Teknik Üniversitesi Trafik Kürsüsü ile Karayolları Fen Heyeti'nden seçilecek bilirkişi kurulu aracılığıyla yeniden rapor alınmasını ve sanık hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi. Zafer Kadife hakkındaki tutuklama talebini reddeden mahkeme daha önceki ara karada belirtilen adli kontrol kararının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME
İddianamede, tutuksuz sanık Zafer Kadife'nin emniyet görevlileri tarafından yapılan alkolmetre ölçümünde 1.16 promil alkollü çıktığı belirtilerek hakkında, "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçlamasıyla 4,5 yıldan 9 yıla kadar hapis isteniyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ
İstanbul Beyoğlu'nda bar işletmeciliği ve fotoğrafçılık yapan 41 yaşındaki Gökhan Keptiğ, pazartesi gecesi Beşiktaş- Rizespor maçının ardından motosikletiyle evine dönmek üzere yola çıktı. Saat 23.30 sıralarında Feriköy yokuşundan yukarı doğru seyir halindeyken Z.K.'nin kullandığı 34 BF 760 plakalı araç, Keptiğ'in kullandığı motosiklete çarptı. Yola fırlayan bir çocuk babası Keptiğ, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.