Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - ANTALYA'da çantasında 1000 adet uyuşturucu hap bulunan Moldovalı jinekoloji doktoru Aliona Dutu ile ona kuryelik yaptırdığı ileri sürülen 2 kişi tutuklandı. Dutu, yabancı olduğu için kullanıldığını ve bilmeden kuryelik yaptırıldığını iddia etti.
Antalya'da geçen 16 Mart günü Işıklar Caddesi'nde yürüyen 30 yaşındaki İbrahim G. ile aynı yaştaki jinekoloji doktoru Moldovalı Aliona Dutu'yu durduran polis arama yaptı. Aramada, Dutu'nun çantasında bir poşet içinde 1000 adet uyuşturucu hap bulundu. Gözaltına alınan 2 şüphelinin ifadesi üzerine bir tostçuda çalışan Aliona Dutu'nun erkek arkadaşı Bülent B.'nin evinde yapılan aramadada da 96 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Moldovalı doktor ile diğer iki şüpheli tutuklandı.
Uyuşturucu ticareti ve temini suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar, Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Sanıklardan İbrahim G., kendisinin uyuşturucuyla ilgisi olmadığını iddia etti. Moldovalı doktorun çantasında ele geçirilen hapların Bülent B.'ye ait olduğunu iddia eden İbrahim G., şöyle dedi:
"Bülent benim iki yıldır tanıdığım bir arkadaş. Olay günü borç para istemek için yanına gitmiştm. Kendisi bana 1000 adet uyuşturucu hap aldığını, bu hapları bir arkadaşıyla bölüştükten sonra bana borç verebileceğini söyledi. Benden bu hapları Işıklar Caddesi'ndeki bir otelin yanına götürmemi istedi. Ben hap taşıma işini kabul etmedim. Sonra kız arkadaşı Aliona'ya eşlik etmemi istedi. Aliona ile Işıklar Caddesi'nde yürürken polis bizi yakaladı. Aliona'nın çantasında uyuşturucu haplar bulundu. Benim üzerimde herhangi bir madde ele geçirilmedi. Aliona'nın çantasındaki uyuşturucuyu Bülent'in koyduğunu tahmin ediyorum. Aliona'nın da bu haplarla ilgisi yok."
UYUŞTURUCUDAN HABERİM YOK
Bülent B. ise kız arkadaşı Aliona'nın üzerinde ele geçirilen uyuşturucuyla kendisinin ilgisi olmadığını iddia etti. Aliona Dutu'nun çantasındaki uyuşturucunun kime ait olduğunu da bilmediğini ileri süren Bülent B., diğer sanık İbrahim G.'yi yalancılıkla suçladı. “Ben 15 yıldır uyuşturucu kullanıyorum. İbrahim'in de kullanıcı olduğunu biliyorum. Ancak Aliona uyuşturucu madde kullanmaz. İbrahim ailesi ile tartışıp kalacak yeri olmadığını söyleyince evimde misafir ettim. Aliona ile geçen yıl tanışmıştık. Benimle evlenmek istiyordu. Ben kabul etmedim" dedi.
Bülent B.'nin avukatı Haşim Taştan evde yapılan aramada bulunan 96 haptan 76'sının uyuşturucu değil, bazı hastalıklara iyi gelen, dinç tutucu etken maddeye sahip olduğunu iddia etti. Müvekkilinin uyuşturucu satıcısı değil içici ve kullanıcısı olduğunu ileri süren avukat Taştan, evde ele geçirilenlerin de içmek için bulundurulan haplar olduğunu iddia etti.
BENİ KULLANDILAR
Tercüman eşliğinde ifadesi alınan Aliona Dutu ise kendisinin 2 çocuk annesi bekar bir jinekoloji doktoru olduğunu söyledi. Sanıklardan Bülent B. ile geçen yıl Antalya'ya tatile geldiğinde tanıştığını anlatan Aliona Dutu, ifadesinde şöyle dedi:
“Ben tatilden sonra Antalya'da yaşamaya karar verdim. Konyaaltı Hurma mevkiinde bir ev kiraladım. Kemer bölgesinde bir iş buldum. Oturma iznimi aldım. Geçen 16 Mart tarihinde Emniyet Müdürlüğü'nde oturma iznimle ilgili işlemler yaptırırken Bülent B. beni aradı, görüşmek istedi. Ben de işimi bitirince görüşebileceğimizi söyledim. Bülent'in evinin önünde buluştuk. Bülent'in yanında İbrahim G. de vardı. İbrahim G.'yi ilk kez o gün gördüm. Sonra Bülent'in evine geçtik. İbrahim ile Bülent siyah bir poşeti alıp evin diğer odasına geçti. Ben de lavaboya gitmiştim. Muhtemelen ben lavabodayken bu uyuşturucu hapları Bülent çantama koymuştur. Çünkü Bülent benim çantamı sorup duruyordu. 'Çantan bize lazım' diyordu. Ben sigara bile kullanmıyorum. Uyuşturucuyla hiç işim olmaz. Benim Bülent'e evlilik konusunda teklifim de olmamıştır. Ben bu kişilerle arkadaşlık yaptığım için çok pişmanım. Yabancı uyruklu olmamdan dolayı haberim olmadan beni kullanmışlar."
Sanıkların tutukluluğuna devam kararı veren mahkeme, duruşmayı erteledi.