ADANA'da iki yolcu minibüsünün çarpışması nedeniyle çıkan taşlı, sopalı, bıçaklı kavgada, 28 yaşındaki Sedat İşçimen'i bıçakla öldürmek suçundan yargılanan 19 yaşındaki Eyüpcan Malgir, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan İbrahim Malgir yönetimindeki 01 M 531 plakalı minibüs,  7 Mayıs 2013'te aynı güzergahta giden Mahsum Yazmaz yönetimindeki 01 M 0058 plakalı minibüsle çarpıştı. Kaza sonrası iki sürücü arasında çıkan tartışmaya İbrahim Malgir'in yanındaki dayısı Kadri Keskin de katıldı.
Minibüsçüler, araçlarında yolcu olduğu için tartışmaya son verip, yollarına devam etti. Ancak, bir sonraki kavşakta aynı araçlar bir kez daha çarpıştı. Yine iki sürücü arasında küfürlü tartışma çıktı. Araya giren yolcular, sürücüleri sakinleştirdi. Sürücüler, dönüş güzergahında merkez Yüreğir İlçesi Karataş Caddesi'nde çağırdıkları yakınlarının da gelmesiyle kava etti.
Taşlı, sopalı ve bıçaklı kavgada sürücü İbrahim Malgir'in kardeşi Eyüpcan Malgir, diğer sürücü Sedat İşçimen'in başına önce taşla vurdu, sonra bıçaklayarak öldürdü. Katil şüphelisi Eyüpcan Malgir, tutuklanırken kavgaya karışan 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
KARAR DURUŞMASINA ÇIKTILAR
Tutuklu sanık Eyüpcan Malgir, 'kasten öldürme' suçundan, tutuksuz sanıklar İbrahim Malgir ve Kadri Keskin hakkında da 'azmettirme' suçundan ömür boyu, Veysi Cengiz, Mahsun Yazmaz, Şahin Beyazkuş hakkında ise yaralama suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları 3'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Eyüpcan Malgir, ağabeyini almak için durağa gitti sırada kalabalığı gördüğünü belirterek, "Kalabalığın içinde ağabeyim ile dayım vardı. Ben de o korku ile gidip ayırmak istedim. Bana saldırdılar. Kaçmak isterken ölen kişi bana saldırdı. Yakamdan tuttu elinde büyük bir taş vardı. O anlık korku ile bıçağı sağa sola savurdum. Pişmanım. Cezamı çektiğime inanıyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, Eyüpcan Malgir'i yaşının olay tarihinde 18'den küçük olması ve tahrik ile iyi hal indirimi uygulayarak 10 yıl hapis cezası verdi. Azmettirme suçundan yargılanan İbrahim Malgir ve Kadri Keskin beraat ederken diğer sanıklar adli para cezalarına çarptırıldı.

FOTOĞRAFLI