KAYSERİ Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Halk Eğitim Merkezilerinde kabul edilebilirlik şartıyla başvuru halinde açılamayacak kursun olmadığını belirterek, “Hatta Emniyet Müdürümüz bomba eğitimi kursu açabilir misiniz?’ dedi. Ben de siz yazılı olarak başvurun açalım” dedi.

Çandıroğlu, Kayseri’ de dershaneden temel liseye dönüşüm konusunda da 34 başvurunun olduğunu, ancak henüz onaylanmış bir kurumun da olmadığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, düzenlediği basın toplantısı ile 14 Mayıs’ta başlayıp 3 gün sürecek olan 'Öğrenme şenlikleri' ile ilgili bilgi verdi. Öğrenme Şenlikleri’ne 460 değişik alanlarda faaliyet gösteren eğitim kurumunun başvurduğunu ifade eden Bilal Yılmaz Çandıroğlu, ancak bunlardan sadece 180'ine onay verildiğini söyledi.

Açıklamasında gelişmiş ülkelerde mesleki eğitime önem verildiğini anlatan Çandıroğlu, bu anlamada Kayseri’de de iyi bir noktada olduklarını belirterek, "Verilen kursların sayısı kalitesi iyi seviyede. İşte Öğrenme Şenlikleri ile bunları tanıtabilmek ve halka yol göstermekte bizim için önemli" dedi.

“EMNİYET MÜDÜRÜ BANA BOMBA EĞİTİMİ KURSU AÇABİLİR MİYİZ? DİYE SORDU”

Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile yaşadıkları ilginç bir diyalogu da basın toplantısında paylaşan Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, şöyle konuştu:
“Mesleki eğitimde arz ve talep dengesi önemli. Halk Eğitim Merkezilerinde minimum 12 kişiye ihtiyacımız var. Yani 12 kişi bir araya gelecek, ‘benim şöyle bir kurs talebim var’ diyecek ve biz o 12 kişiye kurs imkanını tanıyacağız. Bize müracaat edip de hangi alanla ilgili olursa olsun, yeter ki kabul edilebilir olmak şartıyla, kursunu açmayacağımız her hangi bir alan yok. Bu gerek sanatsal, kültürel, ekonomi, sanayi, aklınıza ne geliyorsa herhangi bir alanda olabilir. Hatta geçen sene yaptığımız bir toplantı da  Emniyet Müdürümüz, ben bu sözleri söyledikten sonra bana, ‘bomba eğitimi de verebilir misiniz?’ demişti. Ben de ihtiyaç duyuyorsanız, bunu bana yazılı talep olarak gönderin, ben o kursu da açayım.."