Ali Ekber ŞEN/MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, FETÖ ile bağının olduğunu yönündeki iddalara sert tepki göstererek, "İnsanların şerefi var, haysiyeti var. İnsanları kulaktan dolma laflarla bir şekilde suçlamaya, onların özgürlüklerini kısıtlamaya hiç kimsenin hakkı yok" dedi.
Mersin İdmanyurdu'nun olağanüstü genel kuruluna katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kendisinin de FETÖ'cülükle ilişkilendirilmeye çalışıldığını hatırlattı. FETÖ'cü olarak itham edilmenin kendilerine yapılabilecek en büyük hakaret olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Bu hain terör örgütü ile ilgili Burhanettin Kocamaz, 17-25 Aralık'tan 4 yıl önce mücadeleye başlamış, belediyeye malum gazetenin girişini yasaklamıştır" diye konuştu.
Herkesi FETÖ'cülükle suçladığını ifade eden Kocamaz şunları söyledi:
"Bugün geldiğimiz noktada Mersin İdmanyurdu borçlarını ödeyecek, alacaklarının baskısından kurtulacak bir fırsat bulamazken, bir sürü dedikodu yapılarak insanlar töhmet altında bırakılmaya çalışılıyor. Ben burada bu töhmeti yapanları, bu tür asılsız isnat ve iftiraları yapanları, hepinizin huzurunda lanetliyorum. Mersin İdmanyurdu'nun ayranı yok içmeye, tahteravalli ile gidecek bilmem nereye. Mersin İdmanyurdu parası olsa, bugünkü durumda olmaz. Ama bugün burada özveri ile çalışan, gayret gösteren, zamanını harcayan, yeri gelip tribünden küfür yiyen insanlar, 'Mersin İdmanyurdu üzerinden FETÖ'ye para aktarmış' Bu iddiaları yapanları ispata davet ediyorum. Eğer bu iddiaları ispat edemezlerse onları müfteri ilan ediyorum. Bu kadar da olmaz. İnsanların şerefi var, haysiyeti var. İnsanları kulaktan dolma laflarla bir şekilde suçlamaya, onların özgürlüklerini kısıtlamaya hiç kimsenin hakkı yok."

FOTOĞRAFLI